Kennisgeving bestemmingsplan "Bloemhof"

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 22 september 2017 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 2 november 2017) het ontwerpbestemmingsplan"Bloemhof” (NL.IMRO.0599.BP1085Bloemhof-) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

De begrenzing van het bestemmingsplangebied Bloemhof wordt gevormd door de Putselaan in het noorden, de Hillevliet en de Groene Hilledijk in het oosten, de Strevelsweg in het zuiden en de middenberm van de Dordtselaan in het westen.

Dit bestemmingsplan vervangt het in 2007 vastgestelde bestemmingsplan ‘Bloemhof’. Ook maakt het in 2016 onherroepelijk geworden projectbestemmingsplan ‘Putsebocht’ onderdeel uit van dit plan, de regeling van het projectbestemmingsplan is onverkort overgenomen. Het nieuwe bestemmingsplan is in grote lijnen gelijk aan het oude plan uit 2007, maar maakt wel een aantal ontwikkelingen mogelijk:

 

  • 1.

    Kindercampus Bloemhof

    Op de locatie van het huidige Avicenna college en bijbehorende sportzaal wordt de Kindercampus Bloemhof mogelijk gemaakt. Onderdeel van de campus is de nieuwe huisvesting voor “CBS De Sleutel” van de Stichting voor Protestants- Christelijk Basis- en Orthopedagogisch Onderwijs (PCBO).

  • 2.

    Dahliablok

    Het zogenoemde Dahliablok is het woningblok dat is omsloten door de Dahliastraat, Hillevliet, Lange Hilleweg en Jasmijnstraat. Het deel van het blok dat plat is afgedekt verkeert in slechte staat en zal na sloop vervangen worden door nieuwbouw. Het bestemmingsplan maakt deze nieuwbouw mogelijk.

  • 3.

    Verruiming detailhandelsbestemming Groene Hilledijk

    De bestemming uit het vorige plan, waarbinnen uitsluitend winkels en dienstverlening mogelijk waren, wordt verruimd met de functies bedrijven tot en met categorie 2 en praktijkruimtes, waardoor het gebied op termijn kan transformeren naar meer gemengd gebied.

  • 4.

    Verruiming maatschappelijke bestemming op vijf locaties

    Er zijn in het bestemmingsplan mogelijkheden geschapen om op termijn vrijkomende gebouwen met een maatschappelijke bestemming te transformeren naar wonen, zo nodig in de vorm van sloop gevolgd door nieuwbouw. Het gaat om de schoolgebouwen aan de Asterstraat 26, Zwederstraat 54 en 2e Balsemienstraat 14, het buurthuis ‘Kamelia’ aan de Putsebocht 85 en het voormalige schoolgebouw aan de Zwederstraat 16. De eerste drie locaties zijn in de huidige situatie in gebruik als basisschool. Op alle locaties zullen nu naast maatschappelijke doeleinden ook woningen worden toegestaan.

  • 5.

    Nieuwe woningen

    Bepaalde gemengde bestemmingen bieden planologische mogelijkheden voor nieuwe woningen. Deze gemengde bestemmingen liggen overwegend aan de randen van het gebied, grenzend aan de Dordtselaan, Strevelsweg, Hillevliet en Putselaan. Ook in de omgeving van het Oleanderplein en aan de Putsebocht zijn gemengde bestemmingen opgenomen. Omdat in deze gemengde bestemmingen de functie 'wonen' is toegestaan op alle bouwlagen, biedt dit plan de mogelijkheid om bestaande commerciële-, maatschappelijke of bedrijfsruimten in de plint te transformeren naar woningen.

     

  • 6.

    DetailhandelsmogelijkhedenOp een aantal locaties zijn onbenutte mogelijkheden tot het vestigen van detailhandel komen te vervallen, in lijn met het gemeentelijke detailhandelsbeleid.

     

    Zienswijzen

    Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u 06-57999736 bellen.

     

    Informatieavond

    In het Huis van de Wijk Oleander, Oleanderplein 43, wordt op 11 oktober 2017 van 19.00 tot 20.30 uur een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip 19.00 en 20.30 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunst stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

      

    Rotterdam, 20 september 2017 

    Burgemeester en wethouders voornoemd,

    namens dezen,

     

    dhr. C.H. Jäger

    Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven