ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘EXPERIMENT VEEGPLAN LANDELIJK GEBIED’ ter inzage

Logo Noordoostpolder

 

Op 12 september 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om ontwerpbestemmingsplan ‘Experiment veegplan landelijk gebied’ (hierna: het veegplan) ter inzage te leggen. Het betreft een bestemmingsplan waarin verschillende initiatieven samen de procedure doorlopen. Er zijn in de voorbereiding acht initiatieven aangewezen die geschikt waren om meegenomen te worden in het veegplan. Uiteindelijk hebben vijf eigenaren aangegeven mee te willen met het veegplan. De overige plannen zijn ofwel niet meer actueel ofwel nog niet concreet genoeg. Vanaf 6 juli 2017 heeft een voorontwerp ter inzage gelegen. Het ontwerp van het veegplan is nu klaar.

De onderstaande ontwikkelingen zijn opgenomen in het veegplan:

• Gedeelte Kuinderbos, gelegen tussen Bant en Kuinre

Ontwikkeling van een natuurlijke dierenbegraafplaats door Staatsbosbeheer. Aan de bestemming ‘Bos’ wordt hier een specifieke aanduiding ‘dierenbegraafplaats’ toegevoegd.

• Noordermiddenweg 10-I en Noordermiddenweg 10-II te Creil

Verzoek om de bestemming van het perceel Noordermiddenweg 10-I van ‘Opvang buitenlandse werknemers’  terug te brengen naar de agrarische bestemming. Veehouderij wordt in de toekomst op beide percelen uitgesloten. De aanwezige bedrijfswoning krijgt een aanduiding ‘plattelandswoning’ zodat hier reguliere burgerbewoning is toegestaan. Verder wordt het bestemmingsvlak van beide erven in overeenstemming gebracht met de feitelijke situatie en wordt het realiseren van een afschermende erfsingel geborgd.

• Casteleynsweg 2 te Emmeloord

Verzoek om de bestemming aan te passen van 'Agrarisch gebied' naar de bestemming 'Wonen'.

• Ankerpad 15 te Espel

Verzoek om een bedrijf ten behoeve de in- en verkoop en training van politiehonden te beginnen. De bestemming wordt aangepast van ‘Agrarisch’ naar een bedrijfsbestemming met een specifieke aanduiding ‘hondentraining’.

• Hopweg 41 te Rutten.

Verzoek om het perceel voor particuliere bewoning te gebruiken. De nieuwe eigenaar wil op het erf graag enkele ondergeschikte functies uitvoeren. Dit betreft de opslag van onder ander campers, caravans en boten en een recreatieve functie in de vorm van kleinschalig kamperen. Deze functies worden in het veegplan conform de binnenplanse afwijkingsmogelijkheid in het bestemmingsplan ‘Landelijk gebied 2004’ direct positief bestemd. Met de gekozen wijze van bestemmen wordt de reeds aanwezige erfsingel beschermd en waar nodig hersteld.

Het plan is in te zien van 21 september 2017 tot en met 2 november 2017.

Dit kan op:

  • www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het voorontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.0171.BP00594-ON01;

  • www.noordoostpolder.nl/ter-inzage;

  • de bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar op het webadres: http://noordoostpolder.digitaleplannen.nl/plannen/NL.IMRO.0171.BP00594-ON01

Een papieren versie ligt bij het loket Woonomgeving in het gemeentehuis (Harmen Visserplein 1, Emmeloord).

Het college van burgemeester en wethouders legt dit plan ter inzage op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening.

U kunt uw zienswijze indienen tot en met 2 november 2017.

Uw zienswijze stuurt u naar:

Gemeenteraad van Noordoostpolder.

Postbus 155

8300 AD Emmeloord

Vermeld bij uw zienswijze:

  • -

    het onderwerp: ‘Ontwerpbestemmingsplan ‘Experiment veegplan landelijk gebied’’;

  • -

    waarom u reageert;

  • -

    uw naam, adres en handtekening.

Geeft u liever mondeling uw zienswijze? Maak dan een afspraak.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem dan contact op met het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling. Dit kan met Klaas de Jong op telefoonnummer 06 13 34 28 49 en e-mail (khdejong@noordoostpolder.nl) of indienen voor 25 september met Lianne Weijs op telefoonnummer 0527 63 33 16 en e-mail (l.weijs@noordoostpolder.nl).

Naar boven