Voorontwerpbestemmingsplan “Ovenberg-Sprokkelveld 2018” Milsbeek.

Logo Gennep

In het kader van de actualisatieplicht zoals neergelegd in de Wet ruimtelijke ordening heeft de gemeente Gennep het voorontwerpbestemmingsplan “Ovenberg-Sprokkelveld 2018” opgesteld. Het betreft een actualisatie van het huidige bestemmingsplan dat dateert uit 2007.

Plangebied

Het plangebied wordt door de provinciale weg N271 gescheiden van de Kern Milsbeek, die ten noorden van het plangebied ligt. Langs de zuidelijke plangrens ligt de Bloemenstraat en aan de oost- en westzijde grenst het plangebied aan het buitengebied.

Conserverend bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is conserverend van aard. Dit betekent dat de geldende bestemmingsplanregeling zo veel als mogelijk wordt overgenomen en waar nodig wordt aangepast aan de huidige wettelijke vereisten. Ook worden er geen nieuwe ontwikkelingen in het plangebied mogelijk gemaakt.

Mede hierom zijn de volgende twee terreinen niet opgenomen binnen het plangebied van dit bestemmingsplan:

  • Terrein van de steenfabriek aan de Bloemenstraat.

  • Terrein aan het Kampveld voor de ontwikkeling van twee woningen en twee woon-werklocaties.

Benutten bouwtitels

Een belangrijke verandering ten opzichte van het geldende bestemmingsplan is het vervallen van onbenutte particuliere bouwtitels. Dit betekent dat particuliere bouwkavels waarop in de laatste bestemmingsplanperiode niet gebouwd is, hun bouwrechten verliezen. Bouwkavels waarvoor een omgevingsvergunning is verleend vóórdat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage is gelegd, behouden hun bouwrechten. De betreffende grondeigenaren zijn hierover reeds geïnformeerd.

Inzage en inspraak

Het voorontwerpbestemmingsplan “Ovenberg-Sprokkelveld 2018” met bijbehorende stukken ligt met ingang van 21 september 2017 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de Poort van Gennep in het gemeentekantoor van Gennep. Voor inzage buiten de openingstijden (zie rubriek contact) kunt u een afspraak maken via (0485) 494141.

Daarnaast is het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken raadpleegbaar en beschikbaar op:

  • www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer: NL.IMRO.0907.BP17068OVBSPRVMIL-VO01

  • www.gennep.nl > bouwen en wonen > bestemmingsplannen.

Gedurende de periode van terinzagelegging (dus tot en met woensdag 1 november 2017) kan eenieder een inspraakreactie indienen over het voorontwerpbestemmingsplan.

Een schriftelijke inspraakreactie moet worden gericht aan Burgemeester en Wethouders van Gennep, Postbus 9003, 6590 HD Gennep, onder vermelding van: inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan “Ovenberg-Sprokkelveld 2018”.

Het is ook mogelijk om mondeling een inspraakreactie naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken via (0485) 494141. Het is niet mogelijk om via e-mail een inspraakreactie in te dienen.

Inloopbijeenkomst

Op 5 oktober 2017 vindt er een inloopbijeenkomst plaats over het voorontwerp-bestemmingsplan in de Raadzaal van het stadhuis, Markt 1 te Gennep, tussen 19.00 uur en 20.30 uur.

U kunt binnenlopen en het plan bekijken. Ter plaatse zijn deskundigen aanwezig aan wie u vragen kunt stellen.

Gennep, 20 september 2017

Naar boven