Ontwerp-exploitatieplan Zuiderloo

Logo Heiloo

Vanaf donderdag 21 september 2017 tot en met woensdag 1 november 2017 ligt het ontwerp-exploitatieplan Zuiderloo ter inzage in het gemeentehuis en in de bibliotheek Heiloo. Ook digitaal is het ontwerp raadpleegbaar.

In deze periode kunnen naar aanleiding van dit ontwerp zienswijzen worden ingediend bij de gemeenteraad.

Het ontwerp-exploitatieplan Zuiderloo maakt onderdeel uit van het gelijknamige bestemmingsplan. Dit bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad op 7 december 2015. Het bestemmingsplan is gedeeltelijk onherroepelijk, zulks krachtens de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 19 oktober 2016. Het bestemmingsplan vormt het juridisch kader op basis waarvan het woningbouwgebied ontwikkeld kan worden.

Voor de gemeente is in het bestemmingsplangebied het kostenverhaal niet voor alle gronden anderszins verzekerd. Niet alle gronden zijn in eigendom van de gemeente, waardoor de kosten niet voor alle gronden waarop bouwmogelijkheden zijn voorzien via gronduitgifteprijzen kunnen worden gedekt. Daarnaast is niet met elke grondeigenaar een anterieure overeenkomst gesloten.

Ook is er een noodzaak tot het stellen van eisen en regels over onder meer de inrichting van de openbare ruimte.

Ter inzage

Vanaf donderdag 21 september 2017 ligt het ontwerp-exploitatieplan gedurende zes weken ter inzage bij:

  • De informatiebalie in het gemeentehuis;

  • De bibliotheek Heiloo, Westerweg 250, gedurende de openingstijden.

Inzien op internet

U kunt het ontwerp ook raadplegen op de gemeentelijke website www.heiloo.nl onder bestemmingsplannen.

Ook is het ontwerp in te zien op de landelijke website (www.ruimtelijkeplannen.nl/NL.IMRO.0399.bpZuiderloo-EX03).

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Heiloo, Postbus 1, 1850 AA Heiloo.

Als belanghebbende wordt aangemerkt:

  • Degene die een grondexploitatieovereenkomst heeft gesloten met betrekking tot de in het ontwerp exploitatieplan betrokken gronden;

  • Of degene die eigenaar is van de in het ontwerp exploitatieplan betrokken gronden;

  • Dan wel degene die kan aantonen rechtstreeks belangen te hebben bij het ontwerp exploitatieplan.

Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met de heer M. Materman via telefoonnummer (072) 5356666.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp exploitatieplan de zienswijze betrekking heeft.

Meer informatie

Voor meer informatie over de inhoud van het ontwerp exploitatieplan of de procedure kunt u terecht bij de heer M. Materman via telefoonnummer (072) 5356666.

20 september 2017

Naar boven