Ontwerpbesluit weigering omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7’ en ‘Green Park Aalsmeer deelgebied 5, bouwgrenzen kavel 1’ , Ecuadorlaan 21 

Logo Aalsmeer

Het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer maakt, ingevolge artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij voornemens is de aanvraag om omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7’ en ‘Green Park Aalsmeer deelgebied 5, bouwgrenzen kavel 1’ Ecuadorlaan 21 ten behoeve van het legaliseren van hogere lichtmasten en het legaliseren van een aantal reeds gerealiseerde parkeerplaatsen te weigeren. De aanvraag is geregistreerd onder nummer Z-2016/024693.

De aanvraag omgevingsvergunning ziet op het legaliseren van de al gerealiseerde lichtmasten alsmede het gebruik van de al gerealiseerde parkeerplaatsen ten behoeve van ‘Schipholparkeren’.

In beide vastgestelde bestemmingsplannen wordt onder verboden gebruik in elk geval begrepen het gebruik van gronden en bebouwing ten dienste van het gebruik van gronden en bebouwing als parkeergelegenheid voor reizigers die vliegen vanaf Schiphol. Bovendien is het initiatief in strijd met de op 23 januari 2014 door de gemeenteraad van Aalsmeer vastgestelde ‘Beleidslijn Schipholparkeren’.

Er bestaat geen aanleiding van het recent vastgestelde bestemmingsplan en van de beleidslijn af te wijken. Voor de lichtmasten geldt dat deze in strijd zijn met de hoogtebepalingen uit de bestemmingsplannen.

Het voorliggende ontwerpbesluit betreft een herziening van het eerdere ontwerpbesluit, welke van 10 maart 2017 tot en met 20 april 2017 ter inzage heeft gelegen. Wegens de aanpassingen die in het besluit worden doorgevoerd is besloten om opnieuw een (herzien) ontwerpbesluit ter inzage te leggen. De uitkomst van het ontwerpbesluit is hetzelfde gebleven en bevat dan ook het voornemen om de omgevingsvergunning te weigeren.

Inzage 

De aanvraag omgevingsvergunning, het ontwerpbesluit weigering omgevingsvergunning liggen van 15 september 2017 tot en met 26 oktober 2017 (6 weken) op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

 

  • 1.

    · bij de Balie Burgerzaken in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 (openingstijden balie: maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 14:00 (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur.

  • 2.

    · bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het Raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag, dinsdag en woensdag tussen 8:30 en 15:30, donderdag tussen 8:30 en 16:30 en vrijdag tussen 8:30 en 12:30);

 

Zienswijze 

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende de ontwerpbeschikking schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) kenbaar maken. De zienswijzen kunnen naar keuze ook mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 0297-387575 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Naar boven