Vastgesteld bestemmingsplan 'De Volgerlanden, zone Rietlaan-Oost, Hendrik-Ido-Ambacht

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad in de vergadering van 4 september 2017 het bestemmingsplan 'De Volgerlanden, zone Rietlaan-Oost' gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de 'zone Rietlaan-Oost'. Nadat is gebleken dat de oorspronkelijk geplande doortrekking van de Rietlaan en de aansluiting hiervan op de Veersedijk op deze locatie verkeerstechnisch niet noodzakelijk is, zijn de inrichtingsmogelijkheden van de 'zone Rietlaan-Oost' onderzocht. Op basis hiervan is een bestemmingsplan ontwikkeld dat voorziet in een bouwtitel voor 15 nieuwe woningen (10 twee-onder-een kap woningen en 5 vrijstaande woningen) met bijbehorende groen- en verkeersvoorzieningen. Omdat het kostenverhaal als bedoeld in de Wet ruimtelijke ordening plaats vindt via de uitgifte van de gronden, is de vaststelling van een exploitatieplan in de zin van afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening niet vereist.

Zienswijzen en vooroverleg

Tijdens de tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen op het plan ontvangen. Wel is door een tweetal overlegpartners in het kader van het wettelijk vooroverleg een reactie ingediend. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad besloten tot het aanbrengen van enkele wijzigingen ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen. Deze komen deels voort uit de naar voren gebrachte vooroverlegreacties. Een overzicht van de wijzigingen is te vinden in de staat van wijzigingen die deel uitmaakt van de Nota van Zienswijzen en vooroverleg, die bij de stukken ter inzage ligt.

Stukken ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan 'De Volgerlanden, zone Rietlaan-Oost' ligt met ingang van donderdag 14 september 2017 gedurende zes weken (tot en met woensdag 25 oktober 2017) met de bijbehorende stukken, waaronder het vastgestelde 'Besluit hogere grenswaarden', ter inzage.

Het vastgestelde bestemmingsplan is in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder publicatienummer NL.IMRO.0531.bp27RietlaanOost-3001. Tevems zokm de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl (door onder 'ik woon' op 'ruimtelijke plannen' en vervolgens op 'in procedure' te klikken).

De papieren versie is tijdens de openingsuren in te zien in de hal van het gemeentehuis, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht.

Procedure beroep en voorlopige voorziening

U dient het beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk in bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 26 oktober 2017. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven