Vooraankondiging op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening van het voornemen tot de voorbereiding van het nieuwe bestemmingsplan ‘Steehof III, Yerseke’

Logo Reimerswaal

Op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders kennis van het voornemen om een bestemmingsplan voor te bereiden voor het gebied gelegen in de woonwijk Steehof in Yerseke. De woonwijk is ten noordwesten van de kern Yerseke gelegen. De woonwijk Steehof wordt in verschillende fases ontwikkeld. De gronden in fase I en II zijn reeds uitgegeven. Omdat de verkaveling voor fase III zo’n 10 jaar geleden is ontworpen voldoet deze niet meer aan de huidige marktvraag. Daarom is besloten om een nieuwe verkaveling voor deze fase te maken. In totaal zullen er 38 woningen worden gerealiseerd. Hiervan worden er 18 twee-aaneen en 20 vrijstaand gebouwd.

Er ligt een situatietekening ter inzage waarop de locatie van het plangebied zichtbaar is. Deze tekening is te raadplegen op www.reimerswaal.nl/bestemmingsplannen. Vervolgens vindt u de tekening door op de plannen van de kern Yerseke te klikken. Ook kunt u de tekening inzien bij de balie in het gemeentehuis.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2, Bro wordt hier gemeld dat er geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen naar voren te brengen over het voornemen een nieuw bestemmingsplan voor het desbetreffende gebied op te stellen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen. Tijdens de voor het bestemmingsplan ‘Steehof III, Yerseke’ te volgen planologische procedure zullen conform het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de Wet ruimtelijke ordening mogelijkheden worden geboden tot het indienen van zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan en tot het instellen van beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Voorafgaand aan de wettelijke procedure zal op grond van de Inspraakverordening nog aan ingezetenen van Reimerswaal en belanghebbenden gelegenheid worden geboden inspraakreacties naar voren te brengen.

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Baas van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113.

Kruiningen, 6 september 2017

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal

ir. J. Gideonse

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven