Mededingingswet ontvangst van verzoek tot intrekking van vergunningsvoorschrift Zeeuwse kranten, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer: 17.0733.53

  • 1. Bij het besluit van 12 mei 2000 heeft de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit een vergunning verleend aan Wegener Arcade, thans De Persgroep Nederland B.V. (DPG), voor de overname van VNU Dagbladen. Aan deze vergunning zijn voorschriften verbonden die zijn bijgesteld op basis van een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven van 5 december 2001. De voorschriften zijn bij besluit van 11 juli 2013 van de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) nogmaals bijgesteld. De voorschriften houden onder meer in dat Wegener gehouden is het voortbestaan van de onderlinge onafhankelijkheid van de dagbladtitels ‘Provinciale Zeeuwse Courant’ (hierna: “PZC”) en ‘BN/De Stem’ te waarborgen en zorg te dragen dat beide titels verspreid blijven worden in Zeeuws-Vlaanderen.

  • 2. Op 7 september 2017 heeft de ACM van DPG een verzoek ontvangen tot intrekking van een vergunningsvoorschrift als bedoeld in artikel 41, vierde lid, van de Mededingingswet. DPG verzoekt de ACM om het voorschrift dat is verbonden aan de vergunning, voor zover het gaat om PZC en BN/De Stem, op te heffen gelet op de wijzingen in de marktomstandigheden die zich sinds het verlenen van de vergunning hebben voltrokken.

  • 3. Belanghebbenden die opmerkingen wensen te maken over het verzoek tot intrekking van het vergunningvoorschrift, wordt verzocht deze schriftelijk kenbaar te maken aan ACM. Opmerkingen dienen uiterlijk zeven dagen na publicatie van deze mededeling op onderstaand adres te zijn ontvangen onder vermelding van bovenstaand zaaknummer.

    Autoriteit Consument en Markt

    Directie Mededinging

    Postbus 16326

    2500 BH Den Haag

    telefoon: (070) 722 2000

    telefax: (070) 722 2355

Autoriteit Consument en Markt namens deze, B.L.K. Vroomen Teammanager Directie Mededinging

Naar boven