Ontwerpbestemmingsplan Ter Aar Vernieuwd Verbonden terinzage

Logo Nieuwkoop

Hierbij maakt het college van de gemeente Nieuwkoop overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Ter Aar Vernieuwd Verbonden met identificatie­nummer NL.IMRO.0569.bpTARikcsprtharot-on01 in ontwerp ter visie is gelegd.

Beschrijving

Het betreft een bestemmingsplan voor een Integraal Kindcentrum en sporthal bij de voetbalvelden en tennisbaan ter plaatse van de voormalige waterzuivering, een rotonde ter plaatse van de kruising Aardamseweg- Westkanaalweg en woningbouw (waaronder ouderhuisvesting en zorg) in Ter Aar.

Een Integraal Kindcentrum (IKC) in de gemeente Nieuwkoop is een samenwerkingsvorm waar in ieder geval onderwijs, kinderopvang en peuteropvang integraal als een logisch geheel zijn samengebracht als ware het één organisatie. In een Nieuwkoops Integraal Kindcentrum werken partners rondom kinderen onder één aansturing structureel samen om een hedendaags, sluitend aanbod te verzorgen op het gebied van onderwijs, opvoeding, opvang, ontwikkeling, ontmoeting en ontspanning. Hierbij wordt samengewerkt met zorg- en ondersteuningsinstellingen, bibliotheek en andere (maatschappelijke) organisaties. De kernpartners in het IKC Ter Aar zijn de drie basisscholen (De Fontein, Kompas, De Vosseschans), kinderopvang, peuterspeelzaal, Centrum voor Jeugd en Gezin en bibliotheek Rijn en Venen. Door de overplaatsing van de bestaande basisscholen naar het nieuwe IKC-gebouw komen de huidige basisschoollocaties vrij. Op de vrijkomende schoollocaties is na sloop van de leegstaande schoolgebouwen, woningbouw gepland, met onder meer senioren (comfort)- en eengezinswoningen in de vorm van bijvoorbeeld rijtjeswoningen (maar geen gestapelde woningen) en een woonzorgcentrum (een ‘Futurahuis’ zoals dat ook in Nieuwveen is gerealiseerd).

De gemeenteraad heeft op 6 juli 2017 besloten een nieuwe sporthal te willen realiseren bij het IKC Ter Aar, gecombineerd met een sportkantine, ter vervanging van de sporthal ‘De Vlinder’. De sporthal heeft minimaal een binnenmaat van 28x44 meter en voldoet aan de eisen van NOC*NSF. Alle sporten die nu in ‘De Vlinder’ plaatsvinden, kunnen ook in de nieuwe hal worden uitgeoefend. De evenementen die nu in sporthal ‘De Vlinder’ plaatsvinden kunnen worden voortgezet in de nieuwe sporthal.

Om de verkeersdoorstroming te verbeteren wordt de kruising van de Aardamseweg met de Westkanaalweg vervangen door een rotonde.

Inzage

Het plan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 14 september 2017 tot en met woensdag 25 oktober 2017 voor een periode van zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

  • 1.

    Op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl

  • 2.

    In het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen. Openingstijden: op werk­dagen van 8.30 uur tot 17.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Voor het inzien van de stukken is het niet nodig om vooraf een afspraak te maken.

Toelichtin­g op de betreffende stukken is te krijgen bij medewerkers van het Omgevingsloket. Hiervoor dient u wel vooraf een afspraak te maken. Het maken van een afspraak kan via de website van de gemeente (www.nieuwkoop.nl). Kiest u hierbij voor de Activiteit ‘bestemmingsplaninformatie’ en geeft u hierbij aan om welk adres het gaat. Mocht het maken van een afspraak niet lukken, neemt u dan telefonisch contact op met het Omgevingsloket via telefoonnummer 14 0172.

Op maandagavond 18 september 2017 is van 19.00 uur tot 21.00 uur een inloopavond in de raadszaal van het gemeentehuis, Teylersplein 1, 2421 LE te Nieuwveen.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan een ieder een zienswijze naar voren brengen bij de raad van de gemeente Nieuwkoop. Het adres is Postbus 1, 2460 AA Ter Aar of via info@nieuwkoop.nl. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u binnen de bovengenoemde periode een afspraak maken met Marly Beckfeld van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf via telefoonnummer 14 0172.

Het naar voren brengen van een zienswijze is een vereiste om in een later stadium beroep in te kunnen stellen.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1 Chw jo. Artikel 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift.

Hoorzitting 

Na de formele periode van zes weken om zienswijzen in te dienen, kan de gemeenteraad er voor kiezen om een hoorzitting te houden. Indieners van een zienswijze kunnen hun zienswijze mondeling toelichten voor een delegatie van raadsleden. U dient zich hiervoor gedurende de tervisielegging van het plan aan te melden. Dit kan via de mail onder vermelding van uw contactgegevens bij griffier@nieuwkoop.nl of telefonisch 0172 – 521308. Als u gebruik wenst te maken van deze mogelijkheid, krijgt u na de terinzage termijn van de griffie te horen wanneer de hoorzitting gehouden wordt.

 

Naar boven