Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Alphen zuid - eerste uitbreiding (percelen BP Natuurcompensatie ten zuiden van de N11)

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op 5 september 2017 het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Alphen Zuid - eerste uitbreiding (percelen BP Natuurcompensatie ten zuiden van de N11) is vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Als gevolg van de aanleg van de overslagterminal is een aantal jaren geleden de provinciale weg N207 omgelegd. Hiermee is een ruimtelijke claim gelegd op de ecologische verbindingszone langs de N11. Daarbij was de insteek om deze natuurcompensatie te realiseren in een gebied ten zuiden van de N11 en ten oosten van de N207. De bestemming is toen ook gewijzigd van Agrarisch naar Natuur. De provincie Zuid-Holland heeft een aantal jaren geleden echter verzocht om het laatste deel van de natuurcompensatie Steekterpoort (ca. 3,5ha) op een locatie in het Zaanse Rietveld te realiseren. Besloten is om hieraan medewerking te verlenen. Inmiddels geldt dat de natuurcompensatie op de andere locatie in het Zaanse Rietveld is gerealiseerd. In verband hiermee wordt de bestemming Natuur weer gewijzigd naar bestemming Agrarisch. In feite verandert er niets aangezien de gronden al die tijd agrarisch in gebruik zijn geweest.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied betreft de locatie in de hoek ten zuiden van de N11 en ten oosten van de N207.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.BP171bgalphenzd1uit-ON01 met de bijbehorende bestanden van 14 september 2017 tot en met 25 oktober 2017, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal inzien op via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kan iedereen schriftelijk, inclusief een onderbouwing, een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. De zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven dat het om het genoemde ontwerpbestemmingsplan gaat. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Procedure

Als u een schriftelijke of mondelinge zienswijze en/of bedenking hebt gegeven, ontvangt u een nota waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De reacties worden verwerkt in het definitieve bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad kunt nog beroep instellen bij de Raad van State. Hoe en wanneer, wordt later bekend gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 13 september 2017

Naar boven