Vooraankondiging bestemmingsplan Betondak Arkel met verbrede reikwijdte (omgevingsplan)

Logo Giessenlanden

Burgemeester en wethouders van Giessenlanden maken op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Betondak Arkel met verbrede reikwijdte (omgevingsplan) op basis van de Crisis- en herstelwet wordt voorbereid voor het gehele terrein van de voormalige betonfabriek in Arkel. Het omgevingsplan voorziet in de herbestemming van het Betondak-terrein.

 

Omgevingsplan

Het omgevingsplan is een nieuwe planfiguur die krachtens de Crisis- en herstelwet (Chw) opgesteld kan worden en vooruit loopt, op de nieuwe Omgevingswet, die naar verwachting in 2019 van kracht wordt. Het Chw-omgevingsplan maakt het mogelijk om niet alleen zaken te regelen die te maken hebben met een goede ruimtelijke ordening, maar ook zaken te regelen die ertoe leiden dat er een ‘veilige en gezonde fysieke leefomgeving’ ontstaat/in stand wordt gehouden. De gemeente heeft zich als doel gesteld zoveel als mogelijk vooruit te lopen en gebruik te maken van de mogelijkheden die deze nieuwe wet biedt. Hierbij moet met name gedacht worden aan: integraliteit, flexibiliteit, gebruiksgemak, meer ruimte voor initiatieven en deregulering.

 

Ten aanzien van deze voornemens liggen in deze fase van de voorbereiding geen stukken ter inzage, kunnen nog geen zienswijzen worden ingediend en wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld een advies over het voornemen uit te brengen.

 

Naar aanleiding van deze vooraankondiging is het niet mogelijk te reageren.

 

Wanneer het voorontwerp van het Chw-omgevingsplan gereed is, zal deze ter inzage worden gelegd met de mogelijkheid voor het indienen van inspraakreacties. Hierover volgt te zijner tijd een publicatie.

 

Naar boven