Ontwerpbestemmingsplan Groot Bijstervelt ter inzage

Logo Oirschot

Burgemeester en wethouders van Oirschot maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Groot Bijstervelt (NL.IMRO.0823.BPGROOTBIJSTERVELT-ONTW) en het beeldkwaliteitsplan met ingang van 14 september 2017 gedurende 6 weken ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan  met bijbehorende stukken is digitaal te raadplegen via de volgende link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0823.BPGROOTBIJSTERVELT-ONTW

Het plan ligt ook ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. Om het plan in te zien kunt u een afspraak inplannen.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het bestemmingsplan maakt de herontwikkeling van het voormalige klooster Groot Bijstervelt naar woon-zorgcomplex mogelijk. Groot Bijstervelt is gelegen aan de Montfortlaan 12 in Oirschot. De kapel en delen van het hoofdgebouw zijn rijks- en gemeentelijk monument. Het plan gaat uit van de restauratie van het rijks- en gemeentelijke monument en het verbeteren van de openbare toegankelijkheid van het park en de kapel. De niet monumentale delen van het hoofdgebouw en de boerderij worden vervangen door twee nieuwe gebouwen. Op ongeveer de plek van de oostvleugel wordt een nieuwe vleugel gerealiseerd. Op de plek van de boerderij komt een vrijstaand gebouw met appartementen.

Wilt u een zienswijze hierover kenbaar maken?

Binnen de genoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (niet per e-mail) een zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Oirschot (Postbus 11, 5688 ZG Oirschot). Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kenbaar maken bij de Centrale Balie. U moet hiervoor een afspraak maken via www.oirschot.nl/afspraak of telefonisch via 0499-583333.

Oirschot, 13 september 2017

Naar boven