Ontwerpbestemmingsplan Groote Hoeve

Logo Someren

Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van vrijdag 15 september 2017 het ontwerpbestemmingsplan ‘Groote Hoeve’ en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder gedurende zes weken ter inzage ligt. De termijn eindigt op donderdag 26 oktober 2017.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied wordt begrensd door de Loovebaan, de Hooghoefweg, de Zandstraat en de percelen aan de Kommerstraat.

Het bestemmingsplan maakt door een directe woonbestemming een woonwijk met circa 175 overwegend grondgeboden woningen mogelijk. Georiënteerd op de rotonde Loovebaan, Kerkendijk, Hooghoefweg wordt een appartementencomplex van drie bouwlagen, met een accent in een vierde bouwlaag voorzien. In het plangebied zijn een brandweerkazerne en sportcentrum aanwezig, deze functies worden gehandhaafd. Aan de bestemmingen ‘Bedrijf – Brandweerkazerne’ en ‘Sport’ wordt wel een wijzigingsbevoegdheid toegekend waarmee de bestemming van deze percelen in de toekomst kan worden aangepast om de realisatie van woningen op deze gronden mogelijk te maken. Ook delen van gronden behorende tot de percelen gelegen aan de Kommerstraat kennen een wijzigingsbevoegdheid richting woningbouw.

Inhoud ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om hogere grenswaarden vast te stellen als bedoeld in artikel 83 van de Wet Geluidhinder. De hogere grenswaarden hebben betrekking op de gevels van de woningen georiënteerd op de Loovebaan en de Hooghoefweg. De geluidsbelasting op de gevels veroorzaakt door het wegverkeerslawaai is meer dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. De hoogste waarde bedraagt 52 dB. De hoogst toelaatbare gevelbelasting van 63 dB voor nieuwbouwwoningen binnen de bebouwde kom wordt niet overschreden.

Stukken ter inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder inclusief de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. De stukken kunt u op afspraak ook buiten de openingstijden inzien. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer (0493) 494 888.

Het plan is daarnaast digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres, naam van het bestemmingsplan of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02017005-OW01. Op www.someren.nl treft u een doorverwijzing aan.

Indienen zienswijzen

Tijdens de inzage termijn kunnen mondelinge en schriftelijke zienswijzen worden ingediend door:

  • een ieder over het ontwerpbestemmingsplan ‘Groote Hoeve’. U dient uw zienswijze te richten aan de gemeenteraad van Someren.

  • belanghebbenden over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder. U dient uw zienswijze te richten aan het college van burgemeester en wethouders.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden geadresseerd aan: Postbus 290, 5710 AG Someren. Degenen die mondeling een zienswijze kenbaar willen maken, nadere vragen hebben of het plan buiten de openingstijden willen in zien kunnen binnen de genoemde termijn contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC), tel. (0493) 494 888.

Naar boven