Ontwerpbestemmingsplan Veegplan V, gemeente Someren 2017

Logo Someren

Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 15 september 2017 het ontwerpbestemmingsplan “Veegplan V” en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder (woning Boerenkamplaan (ong) gedurende zes weken ter inzage ligt. De termijn eindigt op 26 oktober 2017.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

In het ontwerpbestemmingsplan Veegplan V, gemeente Someren 2017 wordt voor negen locaties/gebieden in de gemeente het bestemmingsplan aangepast. Het gaat daarbij om de volgende percelen:

  • -

    Heesvenstraat 22, omzetten van de bestemming ‘Wonen’ naar ‘Maatschappelijk’. Binnen de bestemming ‘Maatschappelijk’ is een zorginstelling toegestaan gericht op nachtverblijf en dagbesteding voor maximaal 10 personen met een zorgindicatie.

  • -

    Heikantstraat 26, vormverandering bestemmingsvlak Wonen.

  • -

    Boerenkamplaan (ong.) (tussen 44en 46), aanpassing van het bestemmingsplan om de bouw van een ‘ruimte-voor-ruimte-woning’ mogelijk te maken.

  • -

    Smulderslaan 1, bestemming ‘Bedrijf’ wordt omgezet naar ‘Wonen’, het betreft hier een aanpassing naar aanleiding van een op 27 december 2016 verleende omgevingsvergunning.

  • -

    Sluisstraat 86, op 28 maart 2017 is een omgevingsvergunning verleend voor het splitsen van een bedrijfskavel en het oprichten van een bedrijfswoning. Het bestemmingsplan wordt hierop aangepast.

  • -

    Boerenkamplaan 10b en 10c, de gebouwtjes op deze percelen waren niet correct bestemd, dat wordt hersteld bij deze planherziening. Het perceel 10b krijgt de bestemming ‘Bedrijf-nutsvoorziening’, het perceel Boerenkamplaan 10c krijgt de bestemming Verkeer-Verblijfsgebied met de aanduiding ‘garage’.

  • -

    Kerkstraat 23, de op dit perceel gevestigde zwem- en sportschool was niet correct bestemd, dit wordt hersteld. Binnen de bestemming ‘Wonen’ wordt de functieaanduiding zwem- en sportschool opgenomen.

  • -

    Sonnehove 1 (woonzorgcomplex / gezondheidscentrum),de bestemming ‘wonen’ wordt omgezet naar de bestemming ‘maatschappelijk’ aangezien dat beter aansluit op het gebruik van het pand. Voor het in het pand gevestigde gezondheidscentrum worden specifieke gebruiksregels opgenomen.

  • -

    Boerenkamplaan 102, 104, 106, 109H, 111, 113a /113b, 115; De mogelijkheid om LPG te verkopen op het perceel Boerenkamplaan 113a/113b wordt verwijderd uit het bestemmingsplan. In samenhang daarmee komt ook de Veiligheidszone – lpg te vervallen. Gelet op deze correctie zijn ook de omliggende percelen in het plan opgenomen.

Inhoud ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om hogere grenswaarden vast te stellen als bedoeld in artikel 83 van de Wet Geluidhinder voor een op te richten woning aan de Boerenkamplaan (tussen 44 en 46). De geluidsbelasting op de gevels veroorzaakt door het wegverkeerslawaai is hoger dan de voorkeursgrenswaarde. Hogere grenswaarden kunnen worden vastgesteld onder de voorwaarde dat een binnenniveau van maximaal 33 dB voor verblijfsgebieden wordt gewaarborgd en de voorgevel en delen van de zijgevel als ‘dove gevel’ worden uitgevoerd.

Stukken ter inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder inclusief de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. De stukken kunt u op afspraak ook buiten de openingstijden inzien. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer (0493) 494 888.

Het plan is daarnaast digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02017008-OW01. Via de gemeentelijke website www.someren.nl. wordt een link geplaatst.

Indienen zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kunnen mondelinge en schriftelijk zienswijzen worden ingediend door:

  • -

    een ieder over het ontwerpbestemmingsplan ‘Veegplan V’. U dient uw zienswijze te richten aan de gemeenteraad van Someren

  • -

    belanghebbende over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder (woning Boerenkamplaan (tussen 44 en 46). U dient uw zienswijze te richten aan het college van burgemeester en wethouders.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de raad van de gemeente Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Degenen die mondeling een zienswijze kenbaar willen maken, nadere vragen hebben of het plan buiten de openingstijden willen in zien kunnen binnen de genoemde termijn contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC), tel. (0493) 494 888.

Naar boven