'Ontwerpbestemmingsplan ‘Woongebied Zuidpolder 2e herziening’

Logo Eemnes

 

Vanaf woensdag 13 september 2017 ligt gedurende 6 weken het ontwerpbestemmingsplan ’Woongebied Zuidpolder 2e herziening’  (NL.IMRO.0317.EBPZuidpolder2herzOn01) ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gehele plangebied van de Zuidpolder, dus ook op de woningen die al zijn gebouwd. De wijzigingen in het plan hebben betrekking op de gebieden waar nog geen woningen zijn gebouwd of vergund. Zo is de verkaveling (stratenpatroon) in het zuid-oosten van het plangebied, met name voor een betere zon-oriëntatie van de woningen, aangepast en  wordt de bestemming ‘groen’ in het westelijk deel van het gebied, direct langs de Zuidersingel, vergroot, om te voorkomen dat de voortuinen van de woningen die aan de Zuidersingel grenzen bijzonder groot worden. Ook is de Ruizendaallaan, direct zuidelijk van het BEL-kantoor, enigszins verschoven.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij het loket Bouwen en Wonen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier terecht op afspraak (telefoon: 14 035). Ook kunt u het bestemmingsplan bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

U kunt gedurende de termijn van terinzagelegging een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Eemnes, postbus 71, 3755 ZH Eemnes.

 

Eemnes, 12 september 2017

 

Naar boven