Vooraankondiging bestemmingsplan ‘Steenfabriekterrein IJsseloord’

Logo Montfoort

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Montfoort bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de gronden gelegen aan de Willeskop 90 te Montfoort.

Aanleiding voor het bestemmingsplan ‘Steenfabriekterrein IJsseloord’ is het verzoek van initiatiefnemers om het naastgelegen tansportbedrijf uit te breiden met een parkeerterrein alsook een nieuwe functie voor de oude steenfabriek. Dit bestemmingsplan voorziet in de volgende ontwikkelingen:

  • 1.

    een deel van het terrein wordt betrokken bij het naastgelegen transportbedrijf en voorziet in een vrachtwagenparkeerplaats;

  • 2.

    de voormalige steenfabriek wordt herbestemd tot een gemengde bestemming waarmee voorzien wordt in de museumfunctie, galerie, ateliers, bed&breakfast, kleinschalige congresfunctie en daarnaast ook een hobbymatige paardenhouderij inclusief voorzieningen (stal, paddock, tredmolen, mestplaats, paardenbak);

  • 3.

    de voormalige bedrijfswoning wordt herbestemd tot zelfstandige woonfunctie;

  • 4.

    de overige gronden worden bestemd tot natuur met weidegronden.

Wanneer het ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze ter visie worden gelegd voor het indienen van zienswijzen voor een periode van zes weken. Dit wordt gepubliceerd in de Staatscourant, de IJsselbode en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen het voornemen om voornoemd bestemmingsplan in procedure te brengen kunt u geen zienswijzen indienen en er wordt over dit voornemen geen advies gevraagd van een onafhankelijke instantie. Er worden ten aanzien van dit voornemen ook geen stukken ter inzage gelegd.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met Y. Smeets van de Omgevingsdienst Regio Utrecht via 088 022 50 00.

Naar boven