Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan “Parapluherziening parkeernormering Rotterdam” en ontwerpbeheersverordening “Parapluherziening parkeernormering Rotterdam”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 15 september 2017 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag donderdag 26 oktober 2017) het ontwerpbestemmingsplan “Parapluherziening parkeernormering Rotterdam”(NL.IMRO.0599.BP1097PapluParkern-) en de ontwerpbeheersverordening “Parapluherziening parkeernormering Rotterdam” (NL.IMRO.0599.BO7010PapluParkern-) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpbeheersverordening kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeheersverordening met de bijbehorende stukken zijn tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan “Parapluherziening parkeernormering Rotterdam” omvat het grootste deel van het gemeentelijk grondgebied van Rotterdam. Uitgezonderd zijn die gebieden waar beheersverordeningen van kracht zijn (plangebied Waal-Eemhaven, Merwehavens en Vierhavens), de bestemmingsplangebieden “Hart van Zuid”, “Gedempte Zalmhaven”, “Noorderhelling”, “Coolhaven”, en “Forum”, alsmede de gebieden waar géén ruimtelijk plan van kracht is.

 

Het plangebied van de ontwerpbeheersverordening “Parapluherziening parkeernormering Rotterdam” omvat het gemeentelijk grondgebied van Rotterdam, waar de beheersverordeningen van kracht zijn, in gebied ‘Waal-Eemhaven’ en in ‘Merwehavens en Vierhavens’.

Aanleiding voor deze parapluherzieningen is een wetswijziging waardoor het niet langer mogelijk is om stedenbouwkundige voorschriften (waaronder de parkeernormen) op te nemen in de Bouwverordening Rotterdam 2010. Met het vervallen van de parkeerregeling in de Bouwverordening moet de een regeling over parkeernormen opgenomen worden in bestemmingsplannen of beheersverordeningen.

 

Met deze parapluherzieningen worden de parkeerbeleidsregels over parkeernormen in de ruimtelijke plannen van de gemeente Rotterdam opgenomen. In deze parapluherzieningen worden de parkeerregeling, zoals opgenomen in de Bouwverordening, overgenomen. Het betreft geen nieuw beleid.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam.

 

Inspraakreacties

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbeheersverordening schriftelijk gemotiveerde inspraakreacties kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam.

Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen/inspraakreacties kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur 0622408417 bellen.

 

Rotterdam, 13 september 2017

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

dhr. C.H. Jaeger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven