Omgevingsvergunning verleend, Parallelweg 7 te Elburg

Logo Elburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken bekend dat zij een omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3° van de Wabo hebben verleend aan ‘Tuincentrum de Nieuwstad’ voor het vergroten van de winkelruimte, het verhogen van de entree en het realiseren van een overkapping aan de noordzijde van de bestaande winkelruimte op het perceel aan de Parallelweg 7 te Elburg, kadastraal bekend gemeente Elburg, sectie B, nrs. 2084, 2393 en 2452.

Op het perceel waarop de bouwactiviteit zal worden uitgevoerd is het bestemmingsplan “Buitengebied Elburg 2012” van toepassing. Volgens dit bestemmingsplan rust er op dit perceel de bestemming “Bedrijf”, de dubbelbestemming “Waarde - archeologie hoge verwachtingswaarde” en de functieaanduiding “Specifieke vorm van detailhandel - vuurwerk”. Detailhandel is op deze locatie toegestaan tot een oppervlakte van 2.360 m2 (exclusief 45 m2 voor opslag en verkoop van vuurwerk). Gevraagd wordt de oppervlakte voor detailhandel uit te breiden. Daarnaast bedraagt de oppervlakte van de bedrijfsgebouwen maximaal de bestaande oppervlakte van 3.103 m2 en mag de gezamenlijke oppervlakte van de overkappingen 20 m2 bedragen. Met het bouwplan is sprake van uitbreiding van deze maximale oppervlakten. Het plan is dus in strijd met het bestemmingsplan.

Het ontwerpbesluit heeft van 19 juli 2017 tot en met 29 augustus 2017 voor een ieder ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.

Het besluit om de omgevingsvergunning te verlenen is op 5 september 2017 verzonden aan de aanvrager. De op dit plan betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 13 september 2017 tot en met 24 oktober 2017 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Elburg.

U kunt hiervoor een afspraak maken via afspraak.elburg.nl of via de gemeentelijke website www.elburg.nl. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via 0525-688688. Tegen betaling zijn kopieën of afdrukken van de stukken verkrijgbaar.

Tevens kunnen de stukken worden geraadpleegd via:

- de gemeentelijke website: http://www.elburg.nl/Bekendmakingen/Bestemmingsplan,

- de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl?planidn=NL.IMRO.0230.OVPARALLELWEG7-VST1

Het besluit is voorbereid met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit tot en met 24 oktober 2017 een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM te Arnhem. Beroep kan alleen ingesteld worden door een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend of een belanghebbende die redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij geen zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking naar voren heeft gebracht. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Door het aantekenen van beroep wordt het besluit niet geschorst. Hiertoe dient een verzoek om voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Arnhem.

 

Elburg, 12 september 2017

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg.

Naar boven