[Vaststelling bestemmingsplan “Herstructurering Wijkcentrum De Horden” in Wijk bij Duurstede]

Logo Wijk bij Duurstede

[Het college van burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede maakt bekend dat het door de gemeenteraad van Wijk bij Duurstede op 5 september 2017 vastgestelde Bestemmingsplan ‘Herstructurering Wijkcentrum De Horden’ met ingang van 14 september 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt.

 

Het bestemmingsplan is te raadplegen via de volgende weblink:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0352.wbddehorden-bva1

 

Het bestemmingsplan voorziet in de herstructurering van de sporthal/snackbar met de daaraan gebouwde winkelruimten, op de hoek Sluishoofd/Zeeuwse Steen te Wijk bij Duurstede, naar nieuwe winkelruimten en woningen. In totaal worden 56 appartementen en 8 rijwoningen mogelijk gemaakt. De bestaande winkelruimten aan de sporthal kunnen in de nieuwbouw terugkomen en daaraan wordt circa 300 m² winkelruimte toegevoegd. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn geen wijzigingen aangebracht.

 

Beroep

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

 

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.]

 

[13-09-2017]

[gemeente Wijk bij Duurstede]

Naar boven