Ontwerp koninklijk besluit tot aanwijzing van onroerende zaken ter onteigening in de gemeente Kaag en Braassem voor de uitvoering van het bestemmingsplan Braassemerland en het uitwerkingsplan Poelen 1 van de gemeente Kaag en Braassem

KENNISGEVING

Onteigeningsplan Braassemerland, deelgebied De Poelen

De Minister van Infrastructuur en Milieu deelt mee dat, ingevolge artikel 78 van de onteigeningswet, een ontwerp koninklijk besluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage zal worden gelegd. Het ontwerp koninklijk besluit wijst op verzoek van de gemeente Kaag en Braassem onroerende zaken ter onteigening aan die nodig zijn voor de uitvoering van het bestemmingsplan Braassemerland en het uitwerkingsplan Poelen 1.

Het bestemmingsplan en het uitwerkingsplan voorzien in het transformeren van het huidige agrarisch gebied in een woningbouwlocatie nabij de kern van Roelofarendsveen. Verzoeker beoogt op de te onteigenen onroerende zaken woningen te realiseren met bijbehorende voorzieningen. De woningbouwlocatie zal worden omgeven door een waterstructuur. Op de te onteigenen onroerende zaken zullen circa 100 woningen worden gerealiseerd. De nieuwe woonwijk zal worden ontsloten aan de noordkant van het uitwerkingsplan, namelijk via het plandeel De Oevers.

Aan de ter onteigening aan te wijzen onroerende zaken zijn wat betreft het bestemmingsplan Braassemerland de onderscheiden bestemmingen Woongebied uit te werken 2 (grondplannummers 1 t/m 5) en de dubbelbestemming Archeologisch onderzoeksgebied (grondplannummer 3) toegekend. Wat betreft het uitwerkingsplan zijn de onderscheiden bestemmingen Groen, Verkeer, Water en Woongebied, en de dubbelbestemming Waarde – Archeologisch onderzoeksgebied toegekend.

Terinzagelegging

Op de voorbereiding van het koninklijk besluit is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het ontwerp koninklijk besluit en het onteigeningsplan liggen ter inzage op de volgende locaties:

  • gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1 te Roelofarendsveen (openingstijden staan op de website van de gemeente);

  • Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Griffioenlaan 2 te Utrecht (alleen op afspraak).

Het ontwerp koninklijk besluit en het onteigeningsplan liggen ter inzage vanaf 21 september 2017 tot en met 1 november 2017.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde periode schriftelijk of mondeling hun zienswijzen over het ontwerp koninklijk besluit naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Zijne Majesteit de Koning, d.t.v. de Minister van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat Corporate Dienst, onder vermelding van dossiernr. 2016-30. Een schriftelijke reactie kan per post worden verzonden naar Postbus 2232, 3500 GE Utrecht of per e-mail naar cdloketonteigening@rws.nl.

Voor nadere inlichtingen over de procedure, voor het maken van een afspraak als u een zienswijze mondeling kenbaar wilt maken of wanneer u het ontwerpbesluit in Utrecht wilt komen inzien, neemt u contact op met Rijkswaterstaat Corporate Dienst, de heer J.N. Baalbergen, tel. 06-46131163, b.g.g. de heer A.R. Verbeek, tel. 06-11526107.

Hoorzitting

In het kader van deze procedure is een hoorzitting gepland. Voor degenen die in hun zienswijzen te kennen hebben gegeven van de gelegenheid gebruik te willen maken om te worden gehoord, vindt deze hoorzitting plaats op 21 november 2017 om 11.00 uur in het gemeentehuis Westeinde 1 te Roelofarendsveen. Hiervoor wordt geen afzonderlijke uitnodiging verzonden.

Naar boven