Voorontwerp bestemmingsplan Havengebied Breskens

Logo Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van de Inspraakverordening gemeente Sluis bekend dat het voorontwerp bestemmingsplan ‘Havengebied Breskens' ter inzage wordt gelegd.

 

Plan

Het havengebied van Breskens, begrensd door de Westhavendam, de Westerschelde, Port Scaldis en de Keerdam, wordt ontwikkelt tot een recreatieve hotspot met een zeezeilcentrum, een uitbreiding van de jachthaven en een viscentrum. Daarbij worden 460 (recreatie)appartementen gerealiseerd op een plint met commerciële- en parkeerfuncties. Om hiervoor een juridisch planologisch kader te bieden is dit voorontwerp bestemmingsplan opgesteld.

 

Terinzagelegging en inspraak

Het voorontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken, waaronder een concept MER, ligt met ingang van 7 september 2017 gedurende vier weken (tot en met 4 oktober 2017) voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. De stukken zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.1714.jachthavenBreskens-VO01).

 

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een inspraakreactie indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met mevrouw S. den Haan of de heer S. Theunissen via telefoonnummer 140117.

Wij horen graag uw mening!

 

Inloopbijeenkomst

Met betrekking tot het voorontwerp bestemmingsplan ‘Havengebied Breskens’ organiseren wij een inloopbijeenkomst op:

 

14 september 2017

in MFC de Korre, Ghistelkerke 1A te Breskens

van 19:00 tot 21:00 uur

 

Op deze avond kunt u meer informatie verkrijgen over de ontwikkeling zelf en de planologische procedure. Tijdens deze inloopavond zullen vertegenwoordigers van alle bij het project betrokken partijen aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

U bent van harte welkom!

 

Vervolg

Nadat het inspraaktraject en het vooroverleg zoals genoemd in artikel 3.1.1. Besluit Ruimtelijke Ordening zijn afgerond, wordt het ontwerpbestemmingsplan opgesteld en met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ter inzage gelegd. Vanaf dat moment kan iedereen gedurende zes weken een zienswijze indienen. Dit wordt te zijner tijd bekendgemaakt in het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad, de Staatscourant en op de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl.

 

Oostburg, 6 september 2017

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

S.I. de Kievit, secretaris

mr. P.A.G. Cammaert, burgemeester

Naar boven