VerkeersbesluitGooise Meren – Jacob Catslaan Bussum – aanwijzen parkeerverbod ter hoogte van nummer 1-3.

Logo Gooise Meren

Publicatiedatum: 30 augustus 2017

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

Parkeren in de Jacob Catslaan is geregeld door middel van parkeervakken. Daar waar de stoep te smal is, geldt een parkeerverbod aan één zijde van de straat. Omdat de uitritten meestal recht tegenover elkaar liggen, is de toegang tot deze uitritten altijd mogelijk.

Ter hoogte van huisnummer 4 is echter de enige uitzondering in de straat. Er is geen tegenoverliggende uitrit en auto’s mogen ook pal tegenover deze uitrit parkeren. In deze situatie kan een auto de draai niet meer maken om de uitrit in of uit te gaan.

D oelstelling verkeersbesluit

  • het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • het zo veel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

Overwegingen

In de huidige situatie kan een auto de draai niet meer maken om de uitrit in of uit te gaan. De meest eenvoudige oplossing is om aan de overzijde ter hoogte van huisnummer 1-3 ook een parkeerverbod in te stellen. Aangezien de meeste woningen parkeren op eigen terrein hebben, ontstaat hierdoor geen te kort aan parkeerplaatsen.

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant, op de website van de gemeente Gooise Meren en op de gemeentelijke pagina van het Naarder Nieuws en het Bussums Nieuws.

Besluit

Naar boven