Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 20 juli 2017, 2017-0000118861, tot wijziging van de Aanwijzingsregeling boeteoplegger SZW-wetgeving 2012 en de Regeling SUWI in verband met de reorganisatie van de Inspectie SZW en het herstel van enkele omissies

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 34, eerste lid, van de Arbeidsomstandighedenwet, 10:5, eerste lid, van de Arbeidstijdenwet, 5:21, vierde lid,en 5:25, vijfde lid, van het Besluit SUWI, 19a, eerste lid, van de Wet arbeid vreemdelingen, 18c, eerste lid, en 18n, eerste lid, van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag;

Besluit:

ARTIKEL I

De Aanwijzingsregeling boeteoplegger SZW-wetgeving 2012 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 wordt ‘het Hoofd’ telkens vervangen door ‘het hoofd’ en wordt ‘van de directie Informatiehuishouding en Inspectieondersteuning’ vervangen door: van de directie Analyse, Programmering en Strategie.

B

In de artikelen 2 en 2a wordt ‘het Hoofd’ telkens vervangen door: het hoofd.

ARTIKEL II

De Regeling SUWI wordt als volgt gewijzigd:

1. Artikel 1.1, onderdeel u, komt te luiden:

u. Inspectie SZW:

de Inspectie SZW, genoemd in hoofdstuk 7 van de Wet SUWI.

2. In bijlage I, bijlage XI en bijlage XX wordt ‘de Inspectie Werk en Inkomen’ vervangen door: de Inspectie SZW.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 juli 2017.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 20 juli 2017

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

TOELICHTING

De Aanwijzingsregeling boeteoplegger SZW-wetgeving wordt gewijzigd, omdat de afdeling Boete, Dwangsom en Inning na de reorganisatie van de Inspectie SZW op 1 juli 2017 overgaat van de directie Informatiehuishouding en Inspectieondersteuning naar de directie Analyse, Programmering en Strategie.

In de Regeling SUWI wordt nog verwezen naar de Inspectie Werk en Inkomen (IWI). Deze inspectie is in 2012 samengevoegd met de Arbeidsinspectie en de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst tot de Inspectie SZW. Deze verwijzing wordt hier gecorrigeerd.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

Naar boven