Gecoördineerd besluit vastgesteld bestemmingsplan 'Onderdijk 126-128' en omgevingsvergunningen 'bouwen' en 'inrit'

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat, op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad in de vergadering van 4 september 2017 het bestemmingsplan 'Onderdijk 126-128' onder nummer NL.IMRO.0531.bp26Onderdijk126-3001 ongewijzigd heeft vastgesteld. Op basis van de coördinatieregeling maken zij tevens bekend dat het college op 5 september 2017 heeft besloten de gecoördineerde omgevingsvergunningen te verlenen.

Bestemmingsplan 'Onderdijk 126-128'

De locatie Onderdijk 126-128 betreft een braakliggend terrein. Een aantal particuliere initiatiefnemers, welke zich heeft verenigd in CPO 't Ambacht, is voornemens ter plaatse vier vrijstaande woningen te realiseren met bijbehorende garage/berging. Het plan is strijdig met het vigerend bestemmingsplan, omdat de beoogde vrijstaande woningen buiten het bouwvlak vallen. Om het beoogde plan juridisch-planologisch mogelijk te maken wordt het vigerende plan herzien. Het vastgestelde bestemmingsplan 'Onderdijk 126-128' voorziet hierin.

Omgevingsvergunning

Voor de herontwikkeling van de locatie op basis van het vastgestelde bestemmingsplan 'Onderdijk 126-128' moet het college een besluit nemen op de aanvraag voor de omgevingsvergunningen 'bouwen' en 'inrit'. Het college heeft op 5 september 2017 besloten om de gevraagde omgevingsvergunningen 'bouwen' en 'inrit' te verlenen. Op basis van het coördinatiebesluit maakt het college dan ook deze verleende omgevingsvergunningen bekend.

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan 'Onderdijk 126-128' heeft de gemeenteraad besloten het plan ongewijzigd vast te stellen. Er is binnen de termijn wel een zienswijze ingediend, maar deze heeft niet tot wijzigingen geleid. de wijze waarop de zienswijze is behandeld is te vinden in de Nota van Zienswijzen. Deze nota maakt deel uit van het vaststellingsbesluit dat bij de stukken ter inzage ligt.

Vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken tevens bekend dat zij hebben besloten de noodzakelijke hogere waarden Wet geluidhinder vast te stellen. Het bestemmingsplan 'Onderdijk 126-128' maakt een geluidgevoelige bestemming mogelijk binnen de geluidszone van industrieterrein 'Aan de Noord'. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van deze hogere grenswaarden heeft gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan 'Onderdijk 126-128' ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend op het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder.

Stukken ter inzage

Met ingang van 7 september 2017 liggen gedurende een periode van zes weken het vastgestelde bestemmingsplan, de verleende omgevingsvergunningen met bijhorende stukken en het vaststellingsbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor een ieder ter inzage. U kunt de betreffende stukken vinden op de volgende locaties:

  • -

    de bronbestanden van het vastgestelde bestemmingsplan zijn geplaatst op:

    http://ro.h-i-ambacht.nl/0531/BB1C4DF1-1566-4427-90F5-BAA159F713C4/

  • -

    op de website www.ruimtelijkeplannen.nl is het digitale bestemmingsplan geplaatst. Dit kunt u vinden via het planidentificatienummer NL.IMRO.0531.bp26Onderdijk126-3001

  • -

    een pdf-versie van het vastgestelde bestemmingsplan hebben wij geplaatst op de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl onder <ik woon>, <ruimtelijke projecten>, <bestemmingsplannen>, <in procedure>

  • -

    de papieren versie van de stukken is tijdens de openingsuren in te zien in de hal van het gemeentehuis, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht.

Indienen beroep en verzoek om voorlopige voorziening

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep tegen het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, de verleende omgevingsvergunningen en het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • -

    een ieder die belanghebbend is geworden, voor zover het beroep is gericht tegen de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen;

  • -

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

De gecoördineerde besluitvorming van het vastgestelde bestemmingsplan, de verleende omgevingsvergunningen en het vaststellingsbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De besluitvorming treedt daarmee niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Hendrik-Ido-Ambacht, 6 september 2017

Naar boven