Regeling vergoeding extra werkdruk Brigade speciale beveiligingsopdrachten

31 augustus 2017

Nr. BS2017026426

De Minister van Defensie

Ministeriële regeling tot tekstplaatsing van ‘Regeling vergoeding extra werkdruk Brigade speciale beveiligingsopdrachten’

Gelet op artikel 60c van het Algemeen militair ambtenarenreglement;

Enig artikel

De tekst van ‘Regeling vergoeding extra werkdruk Brigade speciale beveiligingsopdrachten’, als in bijlage bij deze regeling, wordt in de Staatscourant geplaatst.

De Minister van Defensie Voor deze De Hoofddirecteur Personeel P.F.M. Reesink Schout-bij-nacht

TOELICHTING

In het verleden bestond de mogelijkheid om algemeen verbindende voorschriften op het niveau van ministeriële regeling die slechts op een beperkte groep belanghebbenden van toepassing was bekend te maken in een voor alle betrokkenen beschikbaar publicatiemiddel anders dan de Staatscourant. Hiervan en van wijzigingen van deze regelingen werd mededeling gedaan in de Staatscourant. Als gevolg hiervan zijn een aantal ministeriële regelingen die zijn gepubliceerd in de serie Ministeriële Publicaties (MP-serie) oorspronkelijk niet in de Staatscourant geplaatst. Op deze wijze wordt daar, overeenkomstig de aanwijzingen voor de regelgeving, alsnog in voorzien. De Bekendmakingswet biedt immers nog slechts de mogelijkheid van bekendmaking door plaatsing in de Staatscourant.

De Minister van Defensie Voor deze De Hoofddirecteur Personeel P.F.M. Reesink Schout-bij-nacht

BIJLAGE 1 REGELING VERGOEDING EXTRA WERKDRUK BRIGADE SPECIALE BEVEILIGINGSOPDRACHTEN

7 november 2001

Nr. P/2001007383

De Staatssecretaris van Defensie

Gelet op artikel 60c van het Algemeen militair ambtenarenreglement;

Besluit:

Artikel 1

De militair die op of na 1 juli 2001 is geplaatst of tewerkgesteld op een nader door de Commandant van het Wapen der Koninklijke marechaussee aan te wijzen functie bij de Brigade speciale beveiligingsopdrachten (BSB) van de Koninklijke marechaussee, komt met ingang van 1 juli 2001 in aanmerking voor een vaste vergoeding ter zake van extra werkdruk.

Artikel 2

  • 1. De vaste vergoeding ter zake van extra werkdruk wordt toegekend voor zolang de militair is geplaatst of tewerkgesteld op een functie, bedoeld in artikel 1.

  • 2. In afwijking van artikel 8 van de Regeling vergoeding voor overwerk, onregelmatigheid, beschikbaarheid en bereikbaarheid wordt een vaste vergoeding voor extra werkdruk in de vorm van een afkoopsom toegekend van 25 uren overwerk per maand waarbij de waarde van ieder uur wordt bepaald op basis van 1/165 van het voor de militair geldende maandsalaris.

  • 3. De vergoeding wordt opgeschort gedurende de periode dat op de militair de Regeling voorzieningen bij vredes- en humanitaire operaties dan wel hoofdstuk 3 van het Voorzieningenstelsel buitenland defensiepersoneel van toepassing is.

Artikel 3

  • 1. In afwijking van het gestelde in artikel 2 heeft de militair bedoeld in artikel 1 die werkzaamheden in een gebied buiten Nederland verricht als persoonsbeveiliger, aanspraak op:

    • a. een tegemoetkoming in de extra werkdruk die het gevolg is van de inzet als persoonsbeveiliger. De tegemoetkoming wordt toegekend in de vorm van een afkoop en bedraagt € 90,– per dag;

    • b. huisvesting en voeding voor rekening van het Rijk;

    • c. een onbelaste tegemoetkoming in de onkosten verbonden aan de werkzaamheden als persoonsbeveiliger. De tegemoetkoming bedraagt € 23,– per dag.

  • 2. Aanspraak op de in het eerste lid bedoelde vergoeding en tegemoetkoming bestaat ook voor de militair van het Commando Zeestrijdkrachten, het Commando Landstrijdkrachten, het Commando Luchtstrijdkrachten of de Koninklijke Marechaussee die tezamen met een of meer militairen als bedoeld in artikel 1, werkzaamheden als persoonsbeveiliger verricht.

  • 3. Aanspraak op de in het eerste lid bedoelde vergoedingen en tegemoetkoming bestaat niet gedurende de periode dat de op de militair de Regeling voorzieningen bij vredes- en humanitaire operaties dan wel hoofdstuk 3 van het Voorzieningenstelsel buitenland defensiepersoneel van toepassing is.

Artikel 4

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2001.

Artikel 5

Deze regeling wordt aangehaald als Regeling vergoeding extra werkdruk BSB.

De Staatssecretaris van Defensie H.A.L. van Hoof

Naar boven