Aanmeldingsnotitie voor het oprichten van een overslaglocatie voor gevaarlijke stoffen en koopmansgoederen aan de Merwedeweg 20 te Rotterdam-Europoort.

Logo Zuid-Holland

Beoordelen noodzaak uitvoeren milieueffectrapportage (m.e.r.)

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 7 juli 2017 van Europoort Development II B.V. een mededeling ontvangen ingevolge artikel 7.16 van de Wet milieubeheer (aanmeldingsnotitie) ten behoeve van een overslaglocatie voor gevaarlijke stoffen en koopmansgoederen aan de Merwedeweg 20te Rotterdam-Europoort.

Voor deze activiteit moet een omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) worden aangevraagd bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

De activiteit valt onder de categorieën D 25.1 en D 11.3 van het Besluit milieueffectrapportage 1994. Dit betekent dat de vergunningverlenende instantie moet beoordelen of ten behoeve van de vergunningverlening een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben de voorgelegde informatie getoetst aan de Wet milieubeheer, met name aan het artikel 7.17. Op basis daarvan hebben zij besloten dat het opstellen van een MER ten behoeve van de aanvragen om vergunningen ingevolge de Wabo niet noodzakelijk is.

Inzage

De aanmeldingsnotitie en het besluit liggen van 7 september 2017 tot en met 18 oktober 2017 ter inzage bij de DCMR Milieudienst Rijnmond, van 8.30-17.00 uur, Parallelweg 1 te Schiedam,

tel.nr.: 010 - 246 86 21;

Opmerking

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit los van het voor te bereiden besluit belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft.

Inlichtingen

Voor vragen en opmerkingen over het besluit, het begrip belanghebbende en deze procedure kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, de heer B. Wachelder, telefoonnummer: 010 -246 8068 email: bert.wachelder@dcmr.nl.

Deze kennisgeving staat ook op www.dcmr.nl

Zaaknummer: 999947535.

Naar boven