Bestemmingsplan Drieërweg 306 gemeente Ermelo

Logo Ermelo

O ntwerp bestemmingsplan ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat met ingang van 14 september tot en met 25 oktober 2017 het ontwerpbesluit met het ontwerp bestemmingsplan Drieërweg 306 en de daarbij behorende stukken, voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis. Voor een inzage kunt u een afspraak maken met de afdeling Publiekszaken via telefoonnummer 0341 56 73 21 of via onze website www.ermelo.nl. U kunt deze stukken ook digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen. Het ontwerp bestemmingsplan Drieërweg 306, met identificatienummer NL.IMRO.0233.Bpdrieërweg306-0301, kunt u tevens digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online).

 

Het bestemmingsplan biedt een juridisch planologisch kader voor het wijzigen van de agrarische bestemming in een woonbestemming op het perceel Drieërweg 306.

 

In de Structuurvisie functieverandering staat dat functieverandering naar wonen (vrijstaande woning) mogelijk is in het geval van hergebruik van een bestaande opstal. De opstal moet hiervoor geschikt zijn qua maat, schaal en materialisering. Hiermee wordt gedoeld op het toevoegen van een vrijstaande woning in een voormalig agrarische opstal. In dit geval gaat het alleen om het omvormen van een agrarische bedrijfswoning naar een reguliere woning. Er komt geen woning bij. Ook de bestaande opstallen blijven behouden. Deze zijn aan te merken als karakteristieke bebouwing en samen met de bedrijfswoning vormen zij een compact erf. De drie opstallen zijn rond 1950 gebouw en zijn (cultuur)historisch en architectonisch waardevol.

 

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder bij de gemeenteraad, postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienwijze indienen tegen het ontwerp bestemmingsplan. Voor het mondeling indienen van reactie kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken. U kunt ook met DigiD een reactie indienen via www.ermelo.nl/zienswijze.

 

Ermelo, 13 september 2017.

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

Naar boven