Wijziging Verordening ruimte ivm plan Heukelomsebaan 9, Oisterwijk

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 29 augustus 2017 de ‘Wijziging Verordening ruimte ivm plan Heukelomsebaan 9, Oisterwijk’ vastgesteld. Het planidn van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHB0824Heukel9-va01.

Inhoud

Het bestemmingsplan Heukelomsebaan 9 is opgesteld om de verplaatsing van een woning aan de Heukelomsebaan 9 juridisch-planologisch mogelijk te maken. De verplaatsing is noodzakelijk in verband met de ligging van de woning ten opzichte van de hoogspanningslijn die over het perceel loopt en de hiermee gepaard gaande gezondheidsrisico’s.

Voor de nieuw te bouwen woning wordt het bestemmingsvlak in zuidwestelijke richting verschoven. De huidige woning is gelegen net buiten het Natuur Netwerk Brabant (NNB), de nieuwe woning is gepland op eigen grond, echter binnen de begrenzing van het NNB.

De wijzigingsverordening bevat daarom een aanpassing van de grenzen van het NNB. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 5.5 van de Verordening ruimte: herbegrenzing van het NNB voor kleinschalige ingrepen. Daarbij wordt de beperkte aantasting van het Natuur Netwerk direct aansluitend gecompenseerd.

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

’s-Hertogenbosch, 29 augustus 2017

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

Mw. Ir. A.M. Burger

Naar boven