Ontwerp-bestemmingsplan“Kalverdijk, nabij nummer 4 teTuitjenhorn”, gemeente Schagenen ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Logo Schagen

Burgemeester en wethouders van Schagen maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder bekend, dat het ontwerpplan tot wijziging van de bestemming van het perceel kadastraal bekend, gemeente Harenkarspel, sectie I, nummer 2604 (ged.); plaatselijk bekend Kalverdijk, nabij nummer 4 te Tuitjenhorn (NL.IMRO.0441.BPTHNKalverdkbij4-ON01) en een ontwerpbesluit voor het toekennen van hogere grenswaarden geluidhinder vanaf 4 september 2017 ter inzage liggen.

Inhoud ontwerp bestemm ingsplan :

Het plangebied ligt ten westen van perceel Kalverdijk 4 en maakt de realisatie van 2 vrijstaande woningen en herinrichting van de bijbehorende gronden ten behoeve van het gebruik als tuin en parkeervoorziening planologisch mogelijk. Het bestemmingsplan bestaat uit regels met bijlagen, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen.

Het bestemmingsplan bevat ook een beeldkwaliteitsplan. Het beeldkwaliteitsplan beschrijft de ontwikkelgeschiedenis, de ordeningsprincipes en bebouwings-karakteristieken van de omgeving en kwaliteiten van het gebied. De criteria in het beeldkwaliteitsplan zijn, als aanvulling op de Reisgids voor ruimtelijke kwaliteit, het welstandskader voor dit plan.

Voornemen vaststelling hogere grenswaarden wegverkeerslawaai :

De binnen het ontwerp-bestemmingsplan geprojecteerde woonbestemming is gelegen binnen de geluidzone van de Kalverdijk. Uit het akoestisch onderzoek (bijlage bij het ontwerp-bestemmingsplan) blijkt, dat als gevolg van het wegverkeer op genoemde weg een geluidbelasting optreedt van 56 dB.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om op basis hiervan hogere grenswaarden dan de wettelijke norm van 48 dB vast te stellen.

Ter inzage

De ontwerpbesluiten en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 4 september 2017gedurende zes weken digitaal ter inzage.

Het ontwerpbesluit en het ontwerpwijzigingsplan zijn digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0441.BPTHNKalverdkbij4-ON01

De bronbestanden zijn beschikbaar via: http://schagen.gemeentedocumenten.nl/Bestemmingsplannen//NL.IMRO.0441.BPTHNKalverdkbij4-ON01

Zienswijze

Een ieder kan tijdens de inzagetermijn (einde 16 oktober 2017) mondeling of (bij voorkeur) schriftelijk zienswijzen naar voren brengen over het ontwerp. De schriftelijke zienswijzen moeten worden ingediend bij de burgemeester en wethouders van Schagen, postbus 8, 1740 AA Schagen. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de Afdeling Ruimte, tel. 0224-210400. Anonieme reacties en reacties via e-mail laten we buiten behandeling.

Schagen, 3 september 2017

Naar boven