Ontwerpbestemmingsplan ‘Kerkstraat 42 Nuland’

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kerkstraat 42 Nuland’ (NL.IMRO.0796.0002350-1301) met ingang van 4 september 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt. Het perceel ligt aan de oostzijde van de Kerkstraat in het noorden van de kern Nuland.

Dit plan maakt de ontwikkeling van drie nieuwe woningen mogelijk op de plek waar nu nog voormalige agrarische bedrijfsgebouwen staan. Ook voorziet het in een splitsing van de bestaande woning.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft vanaf maandag 27 maart tot en met maandag 8 mei 2017 zes weken ter inzage gelegen. Gedurende de inspraakperiode is één inspraakreactie in de vorm van een mondelinge reactie bij ons ingediend. Insprekers geven aan bezwaar te hebben tegen de op het achterperceel geprojecteerde woning. Door de woning verwachten insprekers hinder als bijvoorbeeld inkijk op het perceel. Ook is de inrit naar de woning naast het perceel van insprekers gepland. Als laatste wijzen insprekers op het hoogteverschil tussen hun achterperceel en het achterperceel van Kerkstraat 42, die 1,5meter hoger ligt. Zij verwachten door de hoge beplanting en bebouwing daarom meer schaduw in hun tuin.

Naar aanleiding van de ingediende inspraakreactie is het plan gedeeltelijk aangepast. Door de woning in de tweede lijn en de inrit naar het zuiden te verschuiven komen deze verder van het perceel van insprekers te liggen. Daarmee komt de mogelijke inkijk vanuit de woning en de mogelijke hinder door de inrit naar de woning voor insprekers te vervallen. De woning in de tweede lijn komt in het verlengde van de inrit te liggen waardoor deze vanaf de straat zichtbaar wordt. Hiermee ontstaat de wenselijke relatie van de woning met de weg. De situering en de verbeelding zijn in de ontwerpfase hierop aangepast. Ter behoud van het doorzicht rechts van de woonboerderij is het bestemmingsplangebied in het ontwerp bestemmingsplan uitgebreid met dit perceel en heeft het de bestemming “Agrarisch met waarde” gekregen. Zodoende kan het terrein niet verder bebouwd of afgehekt worden.

Wilt u r eageren?

In de periode dat een ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch.Graag onder vermelding van zaaknummer 7144498.

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u terecht bij mevrouw C. Leermakers, tel. (073) 615 3211. Voor het maken van een afspraak met haar kunt u ook bellen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 04.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

Naar boven