Ontwerpbestemmingsplan “IJsselmuiden Dorpsrand, 3e herziening Grafhorsterweg 57”

Logo Kampen

Burgemeester en wethouders van Kampen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend. Het college heeft het ontwerpbestemmingsplan “IJsselmuiden Dorpsrand, 3e herziening Grafhorsterweg 57” vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

Voor de locatie Grafhorsterweg 57 is een aanvraag ingediend voor herziening van de bestemming “Agrarisch - glastuinbouw”  en “Tuin” in “Wonen”, “Tuin” en “Water” ten behoeve van de herbouw van de niet meer als zodanig in gebruik zijnde bedrijfswoning tot burgerwoning. De woning is reeds geruime tijd beëindigd en burgerbewoning is de meest wenselijke functie. Alle bestaande bedrijfsbebouwing wordt ook gesloopt en er ter vervanging wordt een nieuw bijgebouw van 250 m2 gebouwd.

Op basis van het bestemmingsplan “IJsselmuiden Dorpsrand” kan de bestemming niet zondermeer gewijzigd worden naar "Wonen-2" voor het toestaan van de burgerbewoning omdat ook de bestemming “Tuin” moet worden aangepast en is een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk. Het voornemen past binnen de kaders van vrijkomende agrarische bedrijfslocaties, waarvoor een wijzigingsbevoegdheid is opgenomen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “IJsselmuiden Dorpsrand, 3e herziening Grafhorsterweg 57” ligt met ingang van donderdag 7 september gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. U kunt hiervoor van maandag tot en met vrijdag gedurende openingstijden terecht bij de receptie van het stadhuis (Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen). Het plan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0166.00991225-OW01.

Zienswijzen

Gedurende de genoemde termijn van terinzageligging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van Burgemeester en wethouders van Kampen, Postbus 5009, 8260 GA Kampen. Graag onder vermelding van “IJsselmuiden Dorpsrand, 3e herziening Grafhorsterweg 57”.

Voor het maken van een afspraak over het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met het team Beleidsontwikkeling & Advisering, via telefoonnummer 14038.

 

Naar boven