Ontwerp bestemmingsplan “Partiële herziening Methardusstraat 2 en Zijlstraat 3 Munnekezijl”

Logo Kollumerland en Nieuwkruisland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. maken bekend dat het ontwerp “Partiële herziening Methardusstraat 2 en Zijlstraat 3 Munnekezijl” vanaf 7 september 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Het plan

Met de vaststelling van het bestemmingsplan “Partiële herziening Methardusstraat 2 en Zijlstraat 3 Munnekezijl” wordt uitbreiding van het op het perceel Methardusstraat 2 te Munnekezijl gevestigde agrarische akkerbouwbedrijf mogelijk gemaakt.

De voorziene uitbreiding van de aardappelbewaarloods past niet binnen de begrenzing van het vigerende bouwvlak. Uitbreiding van het bouwvlak en in samenhang daarmee de uitbreiding van de bewaarloods hebben tot gevolg dat de afstand van de inrichting (het akkerbouwbedrijf) ten opzicht van het bouwvlak op locatie Zijlstraat 3 korter wordt. Daarmee wijzigen de bouwmogelijkheden binnen het bouwvlak van het aldaar gevestigde Dorpshuis. Het bestuur van het dorpshuis gaat akkoord met de beperkingen ten aanzien van de bouwmogelijkheden

Inspraak en overleg

In het voortraject is uitgebreid overleg gevoerd met de omwonenden. Daarom is besloten de inspraakperiode over te slaan. Verder is het voorontwerpbestemmingsplan voor overleg aangeboden aan de provincie Fryslân. Deze heeft aangegeven dat het plan geen aanleiding geeft tot het maken van opmerkingen. Ook het Wetterskip heeft advies uitgebracht wat in het bestemmingsplan is verwerkt

Zienswijzen

De stukken kunnen worden ingezien in het gemeentehuis in Kollum tijdens openingstijden.

Het ontwerpbestemmingsplan en de eventueel bijbehorende stukken is ook te raadplegen via www.kollumerland.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl met de IMROcodering NL.IMRO.0079.BP01491-VO01.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder bij voorkeur schriftelijk een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA Kollum.

Voor inhoudelijke vragen, het inzien van het plan buiten openingstijden of het mondeling indienen van een zienswijze, kunt u contact opnemen met de afdeling Dorpen & Wijken, telefoon 0519-298888. Afspraken zullen plaatsvinden in het gemeentehuis in Dokkum.

 

Naar boven