Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Brederoodseweg 41 en ontwerpomgevingsvergunningvoor de bouw van 2 woningenop de locatie Brederoodseweg 41

Logo Velsen

De gemeenteraad van de gemeente Velsen heeft op 24 november 2016 besloten in te stemmen met de toepassing van de coördinatieregeling ex artikel 3.30 lid 1 sub b van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) voor de te voeren planologisch juridische procedures voor de realisatie van drie woningen aan de Brederoodseweg 41 te Santpoort-Zuid.

De gemeente is voornemens mee te werken aan het verzoek tot het realiseren van drie woningen. De aanvraag omgevingsvergunning bevat twee woningen. In het bestemmingsplan is de mogelijkheid opgenomen tot het realiseren van drie woningen.

Ontwerpbesluiten

Op grond van paragraaf 3.6.1 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Velsen bekend dat met ingang van 1 september 2017 gedurende zes weken de volgende ontwerpbesluiten inclusief bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage liggen:

1.Ontwerpbestemmingsplan ‘Brederoodseweg 41’

Het bestemmingsplan (NL.IMRO.0453. BP0602BREDEROODSE1-O001) biedt het planologisch kader voor de bouw van drie woningen met bijbehorende bouwwerken. Het plangebied is gelegen in Santpoort-Zuid in de gemeente Velsen.

2.Ontwerp omgevingsvergunning

Voor het bouwen van twee woningen is op 30 juli 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. Deze aanvraag is passend binnen het ontwerpbestemmingsplan ‘Brederoodseweg 41’.

3.Ontwerpbeeldkwaliteitsplan

Voor de locatie is een beeldkwaliteitsplan opgesteld waarin is vastgelegd aan welke ruimtelijke kwaliteitseisen een ontwikkeling op de locatie Brederoodseweg 41 moet voldoen. Het betreffen eisen ten aanzien van zowel de bebouwing als de inrichting van de onbebouwde ruimte. Het beeldkwaliteitsplan is een aanvulling op de voorwaarden die worden vastgelegd in het bestemmingsplan.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Brederoodseweg 41’ met alle bijlagen, de ontwerp omgevingsvergunning met bijlagen en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan liggen van 1 september 2017 tot en met 12 oktober 2017 tijdens openingstijden ter visie op het gemeentehuis aan het Dudokplein 1 in IJmuiden en in de centrale bibliotheek aan het Dudokplein 16 in IJmuiden. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken. Het ontwerpbestemmingsplan kan daarnaast ook worden ingezien via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het ontwerpbestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0453.BP0602BREDEROODSE1-O001.

Zienswijze n

Gedurende de termijn van ter visie ligging kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan en op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning. Dit doet u door een brief te richten aan: Het college van Burgemeester en wethouders van Velsen, Postbus 465, 1970 AL IJmuiden. Of via ro@velsen.nl. Onder vermelding van ‘zienswijze coördinatieprocedure Brederoodseweg 41’. Vergeet daarbij niet duidelijk uw fysieke postadres aan te geven.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, de heer M. Pijpers, telefoonnummer 0255 567200.

Naar boven