Gecoördineerde vaststelling uitwerkingsplan “Weidevenne, kwadrant Europa, Kanaalzone 8e fase 2017“, vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder en verlening omgevingsvergunning

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat zij op 22 augustus 2017 het besluit hebben genomen tot gecoördineerde vaststelling van het uitwerkingsplan “Weidevenne, kwadrant Europa, Kanaalzone 8e fase 2017“ (ID-code NL.IMRO.0439.UPWVEURFASE82017-va01), vaststelling van een hogere grenswaarde Wet geluidhinder en verlening van de omgevingsvergunning voor het bouwen van 61 appartementen en 2 grondgebonden woningen aan de straat Wales in Weidevenne.

Het besluit over het uitwerkingsplan, de hogere grenswaarde Wet geluidhinder en de verlening van de omgevingsvergunning is gecombineerd voorbereid op basis van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening). Daarbij is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure volgens afdeling 3:4 Awb toegepast. Het uitwerkingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Bij het uitwerkingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Rechtsmiddelen

Het vastgestelde uitwerkingsplan, de vastgestelde hogere waarde Wet geluidhinder en de verleende omgevingsvergunning liggen van 1 september tot en met 12 oktober 2017 ter inzage in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het uitwerkingsplan is ook te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens bovengenoemde termijn van zes weken kan tegen de besluiten beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die op tijd zienswijzen tegen de besluiten hebben ingediend, dan wel aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze naar voren te brengen. U kunt ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op de besluiten. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Een dergelijk verzoek kunt u alleen doen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor bent u griffierecht verschuldigd.

NB. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift dient vermeld te worden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven