Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning (Projectafwijkingsbesluit) Carpoolplaats hoek Noordelijke Randweg-Postdijk te Sint-Oedenrode.

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van de gemeente Meierijstad maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.10 en 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3⁰ van de Wabo, medewerking te verlenen aan de volgende activiteiten:

 

1. Activiteit Planologisch afwijken

- De aanleg van een carpoolplaats met bijbehorende voorzieningen;

2. Activiteit Bouwen

- De aanleg van een carpoolplaats met bijbehorende voorzieningen.

 

Informatie over het plan

De Gemeente Meierijstad is voornemens om een carpoolplek te realiseren op de locatie Noordelijke Randweg/Postdijk. Reden hiervoor is dat langs de Postdijk in Sint-Oedenrode in de huidige situatie op werkdagen structureel auto’s in de (half verharde) berm worden geparkeerd. Het parkeren van auto’s langs de Postdijk levert echter overlast op voor de omgeving en leidt tevens tot extra onderhoudskosten. Ook schaden de geparkeerde auto’s in de halfverharde berm het aanzicht van een van de entrees van Sint-Oedenrode. Om de entree van Sint-Oedenrode op deze locatie te verbeteren en omdat er sprake is van een concrete parkeer- en carpoolbehoefte is de gemeente voornemens om op de hoek Noordelijke Randweg – Postdijk een carpoolplek te realiseren.

Het projectgebied betreft een agrarisch perceel dat is gelegen in de oksel van de Noordelijke Randweg en de Postdijk, net ten noordoosten van de kern Sint-Oedenrode. Het betreft een langgerekt perceel evenwijdig aan de Noordelijke Randweg. De Noordelijke Randweg is, samen met de Oostelijke Randweg, één van de belangrijkste verbindingswegen tussen de op- en afrit van de rijksweg A50 en de kern Sint-Oedenrode. Deze op- en afrit tot de rijksweg A50 ligt circa 120 meter ten zuiden van het projectgebied.

De omschreven ontwikkelingen zijn niet mogelijk binnen de vigerende bestemmingsplannen. Om mee te kunnen werken aan de aanvraag is een afwijking van het bestemmingsplan als bedoeld in artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3⁰ van de Wabo vereist.

 

Inzage

De aanvraag, het ontwerpbesluit, de ruimtelijke onderbouwing en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 1 september 2017 tot en met donderdag 12 oktober 2017 op werkdagen ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Meierijstad, gedurende openingstijden.

 

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze over het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kenbaar maken bij het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Meierijstad, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Tevens is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen.

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de heer J. van de Wijdeven van het atelier VTH, de heer A. Nootenboom van het atelier Openbaar gebied of de heer L. van Maren van het atelier Openbaar gebied, via telefoonnummer Tel: 14 0413.

 

Publicatie in:

 

  • -

    Gemeenteblad Meierijstad

  • -

    Staatscourant

Naar boven