N268; verkeersbesluit ex artikel 15 Wegenverkeerswet 1994

Logo Noord-Brabant

C2200283/ 4238993

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

1. Overwegingen ten aanzien van het besluit

Voor de ontsluiting van het Suiker Unie bedrijventerrein te Steenbergen is een nieuwe weg aangelegd naar de provinciale weg N268, plaatselijk bekend als Noordlangeweg. De naam van de nieuwe weg is Samenwerking.

 

Om het verkeer van en naar het bedrijventerrein verkeersveilig en vlot af te wikkelen wordt ter hoogte van de aansluiting van de Samenwerking op de provinciale weg N268 een enkelstrooks rotonde aangelegd met vrijliggend fiets/bromfietspad.

 

Ter ondersteuning van deze veranderingen zijn diverse verkeersmaatregelen noodzakelijk.

 

2. Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer

(BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

3. Motivering van het besluit

 

3.1 Doelstelling

Op grond van artikel 21 van het BABW bevat de motivering van een verkeersbesluit welke doelstelling of doelstellingen met het verkeersbesluit worden beoogd. Daarbij wordt aangegeven welke van de in artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde belangen ten grondslag liggen aan het verkeersbesluit. Indien tevens andere dan voornoemde belangen in het geding zijn, wordt voorts aangegeven op welke wijze de belangen tegen elkaar zijn afgewogen.

 

Aan dit verkeersbesluit ligt het volgende belang ten grondslag:

  • het verzekeren van de veiligheid op de weg;

 

3.2 Verzekeren van de veiligheid

Met de aanleg van een enkelstrooks rotonde in de provinciale weg N268, ter hoogte van de aansluiting van de Samenwerking op de provinciale weg, wordt een verkeerveilige aansluiting gerealiseerd voor het Suiker Unie bedrijventerrein in Steenbergen.

 

4. Voorts overwegende dat

  • de provinciale N268 in beheer en onderhoud is bij de provincie Noord-Brabant;

  • het gewenst is de rotonde en het vrijliggend fiets/bromfietspad als zodanig aan te duiden en de voorrang te regelen.

 

5. Overleg politie

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met de korpschef van de politie eenheid Zeeland-West-Brabant.

 

Besluiten

  • 1.

    door plaatsing van borden model D1 (Rotonde; verplichte rijrichting), van bijlage 1 van het RVV 1990, de rotonde in de provinciale weg N268, plaatselijk bekend als Noordlangeweg, ter hoogte van de aansluiting met de Samenwerking te Steenbergen (km 3,400) als zodanig aan te duiden;

  • 2.

    door plaatsing van borden model B6 (verleen voorrang aan bestuurders op de kruisende weg), van bijlage 1 van het RVV 1990, en haaientanden zoals bedoeld in artikel 80 van het RVV 1990, de voorrangssituatie op de onder 1. genoemde rotonde, inclusief het vrijliggend fiets/bromfietspad, te regelen;

  • 3.

    door plaatsing van de borden D2 (Gebod voor alle bestuurders het bord voorbij te gaan aan de zijde die de pijl aangeeft), van bijlage 1 van het RVV 1990, het verkeer ter hoogte van de onder 1. genoemde rotonde te geleiden;

  • 4.

    door plaatsing van borden G12a (Fiets/bromfietspad), van bijlage 1 van het RVV 1990, het vrijliggend fiets/bromfietspad langs de onder 1. genoemde rotonde als zodanig aan te duiden;

's-Hertogenbosch, 11 augustus 2017

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

namens deze,

J.H.M. Goossens

programmaleider Beheer en Onderhoud

Bezwaar

Bezwaren tegen dit besluit kunnen binnen zes weken na de bekendmaking van dit besluit worden ingediend bij:

 

Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Secretariaat van de hoor- en adviescommissie

Postbus 90151

5200 MC te ‘s‑Hertogenbosch

 

Wij verzoeken u om op de linkerbovenhoek van de envelop het woord "bezwaarschrift" te vermelden.

 

Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van een handtekening, de naam en adres van de indiener, de dagtekening en ons kenmerk van het besluit, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is en de gronden van het bezwaar.

Daarnaast vragen wij u vriendelijk om uw telefoonnummer te vermelden. Zo kan de provincie, indien aan de orde, u bellen om samen de beste aanpak van behandeling van uw bezwaarschrift te bespreken.

 

Voor meer informatie over de behandeling van bezwaarschriften verwijzen wij u naar www.brabant.nl/bezwaar.

Het secretariaat van de Hoor- en adviescommissie is bereikbaar op telefoonnummer (073) 680 83 04, faxnummer (073) 680 76 16 en e‑mailadres bezwaar@brabant.nl.

 

Voorlopige voorziening

Bovenstaand besluit treedt in werking, ook al wordt een bezwaarschrift ingediend. Het is daarom mogelijk om gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift een zogenaamde “voorlopige voorziening” te vragen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 70584, 5201 CZ 's‑Hertogenbosch.

 

Een voorlopige voorziening is in feite het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het schorsen van het besluit gedurende de tijd die nodig is om de bezwaren te behandelen en daarop een besluit te nemen. Voorwaarde om zo’n voorlopige voorziening te vragen is, dat er sprake is van spoedeisend belang.

 

Voor het vragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven