ONTWERP WIJZIGINGSPLAN ‘PAAUWENBURG – GROOT LAMMERENBURG, 3e PLANWIJZIGING’ CPO DE KEMPENAERSTRAAT EN ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING BOUWEN 8 PATIOWONINGEN HOEK DE SAVORNIN LOHMANLAAN / DE KEMPENAERSTRAAT

Logo Vlissingen

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Vlissingen maken, ingevolge de artikelen 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat voor een ieder ter inzage liggen:

- het ontwerp van het wijzigingsplan ‘Paauwenburg – Groot Lammerenburg, 3e planwijziging’, CPO De Kempenaerstraat;

- het ontwerp van de omgevingsvergunning bouwen van 8 patiowoningen op de hoek De Savornin Lohmanlaan / De Kempenaerstraat.

 

Het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning maken woningbouw mogelijk op het perceel op de hoek van De Savornin Lohmanlaan en De Kempenaerstraat (voormalige schoollocatie). De ontwerp-omgevingsvergunning ‘bouwen’ heeft betrekking op de bouw van 8 patiowoningen.

 

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerp van het wijzigingsplan en het ontwerp van de omgevingsvergunning ‘bouwen’, wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van Afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Op basis van deze regeling is het mogelijk de procedures van het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning ‘bouwen’ tegelijkertijd te doorlopen. De gemeenteraad van Vlissingen heeft voor toepassing van de coördinatieregeling op 27 juni 2013 de ‘Coördinatieverordening Wet ruimtelijke ordening Vlissingen 2013’ vastgesteld. Op 23 mei 2017 hebben burgemeester en wethouders, ingevolge artikel 3 van deze verordening, besloten, dat deze besluiten (wijzigingsplan en omgevingsvergunning ‘bouwen’) voor de hiervoor genoemde woningbouwontwikkeling gecoördineerd kunnen worden voorbereid.

 

Het ontwerp-wijzigingsplan met de daarbij behorende bijlagen, het ontwerpbesluit tot het vaststellen van het wijzigingsplan en tot het niet vaststellen van een grondexploitatieplan én de ontwerp-omgevingsvergunning ‘bouwen’ liggen voor een ieder ter inzage vanaf 31 augustus 2017 gedurende een periode van zes weken (dus t/m 11 oktober 2017) in het stadhuis van Vlissingen.

De stukken van het ontwerp-wijzigingsplan zijn digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website: www.vlissingen.nl/bestemmingsplannen (‘bestemmingsplan of beheersverordening inzien’, vervolgens ‘plannen in procedure’ en dan ‘ontwerp-bestemmingsplannen’). Tevens is het bestemmingsplan te raadplegen via de wettelijk verplicht gestelde website www.ruimtelijkeplannen.nl. De meest eenvoudige wijze van raadplegen op deze website is het selecteren van het tabblad bestemmingsplannen, vervolgens het tabblad ID selecteren en daar invullen: NL.IMRO.0718.WPPG03-ON01.

De stukken behorend bij het ontwerp-wijzigingsplan én de ontwerp-omgevingsvergunning bouwen zijn tevens te raadplegen in het elektronisch Gemeenteblad (GVOP) via www.vlissingen.nl/bekendmakingen.

 

Binnen de termijn van zes weken kan een ieder zienswijzen indienen tegen het ontwerp van het wijzigingsplan en/of het ontwerp van de omgevingsvergunning bij burgemeester en wethouders. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met mevr. E. Jasperse. Zij is telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer (0118)487367 en per e-mailadres ejasperse@vlissingen.nl.

 

Vlissingen, 30 augustus 2017

Burgemeester en wethouders van Vlissingen,

Namens deze,

de burgemeester, drs. A.R.B. van den Tillaar

de secretaris, mr. drs. ing. M. van Vliet

Naar boven