ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘’UITBREIDING WINKELCENTRUM DE KOPERWIEK’’

Logo Capelle aan den IJssel

Bestemmingsplanidentificatienummer IMRO.0502.PBP17CentrumFase3-3001

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maakt op basis van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘’Uitbreiding winkelcentrum De Koperwiek’’ vanaf 31 augustus 2017 tot en met 11 oktober 2017 voor een ieder ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied van ontwerpbestemmingsplan ‘’Uitbreiding winkelcentrum De Koperwiek’’ bestaat uit een deel (midden en noordelijk deel) van het winkelcentrum De Koperwiek, het Stadsplein en de Duikerlaan.

Het winkelcentrum zal beperkt worden uitgebreid ter plaatse van het Stadsplein. Het plangebied waar de uitbreiding op het Stadsplein is voorzien, wordt omgeven door de Rivierweg aan de westzijde en het Stadsplein met aangrenzende bebouwing aan de overige zijden. Daarnaast wordt het winkelcentrum beperkt uitgebreid ter plaatse van het zogenaamde expeditiehofje aan de Duikerlaan.

Zakelijke inhoud

De aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is de intentie die de eigenaar van het winkelcentrum en de gemeente medio 2015 hebben uitgesproken om aansluitend op het bestaande winkelcentrum het Stadsplein te ontwikkelen tot een kwalitatief hoogwaardig en levendig verblijfsgebied. Dit gebeurt door de volgende activiteiten:

  • 1.

    Sloop van de panden op het Stadsplein, waarin de Rabobank en het horecapaviljoen zijn gevestigd. Hierdoor kan deze ruimte deels toegevoegd worden aan het Stadsplein ter bevordering van de ruimtelijke kwaliteit van het plein;

  • 2.

    Uitbreiding van winkelcentrum De Koperwiek met in ieder geval detailhandel en horeca. Aan de noordzijde wordt het winkelcentrum uitgebreid op het Stadsplein en onder de metrobaan. Hier komt een ruime entree die samen met de te renoveren stationshal van het metrostation ‘Capelle Centrum’, een uitnodigende routing van en naar het winkelcentrum gaat vormen. Daarnaast zal door de toevoeging van nieuwe winkels aan het Stadsplein een dubbelzijdige bewinkeling van de Centrumpassage mogelijk worden gemaakt;

  • 3.

    Uitbreiding van het winkelcentrum De Koperwiek aan de oostzijde ter hoogte van de Duikerlaan. Hier bevinden zich momenteel de achtergevels van diverse winkelruimten. De Duikerlaan wordt gebruikt voor de bevoorrading van deze winkels. Met dit plan wordt beoogd de betreffende ruimte te bebouwen met in ieder geval winkel- of horecaruimten;

  • 4.

    In het te revitaliseren middendeel van het winkelcentrum (fase 2) wordt minder aan detailhandel uitgegeven dan was voorzien, omdat in het middendeel meer ruimte wordt voorzien voor overdekte pleinen en ruimere passages om de verblijfskwaliteit te verbeteren. In dit bestemmingsplan wordt deze onbenutte ruimte juridisch-planologisch vastgelegd.

Stukken beschikbaar en raadpleegbaar

Vanaf 31 augustus 2017 t/m 11 oktober 2017 is het ontwerpbestemmingsplan ‘’Uitbreiding winkelcentrum De Koperwiek’’ en de daarbij behorende stukken beschikbaar en raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen deze stukken gedurende genoemde termijn ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Rivierweg 111. De receptie is van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur geopend. Zodra “de Werkkamer” (het informatiecentrum aan het Amnestyplein) geopend is, naar verwachting 23 september a.s., zullen de stukken ook op deze locatie ter inzage liggen.

Meer informatie?

Op zaterdag 23 september 2017, tijdens de tweede editie van de zogenaamde CentrumXpeditie, kunt u zich tussen 13.00 uur en 15.00 uur  in de foyer van het Isala theater laten informeren over het ontwerpbestemmingsplan. Er zal een toelichting op hoofdlijnen worden gegeven van de renovatie- en nieuwbouwplannen, het bestemmingsplan en de bestemmingsplanprocedure. Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen. U bent welkom op ieder moment tussen 13.00 en 15.00 uur.

Meer informatie is ook te vinden op de website www.centrumxpeditie.nl. In de lijst met alle projecten onder bullet 2 ‘’Uitbreiden winkelcentrum De Koperwiek en vernieuwen metrostation Capelle Centrum’’ vindt u meer informatie over het project.

Zienswijzen

Vanaf donderdag 31 augustus 2017 tot en met 11 oktober 2017 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan “Uitbreiding winkelcentrum De Koperwiek” naar voren brengen. Dit kan schriftelijk bij de gemeenteraad, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Hiervoor kan ook gebruik worden gemaakt van het reactieformulier op de gemeentelijke website www.capelleaandenijssel.nl (vindplaats: bekendmaking 30 augustus 2017), onder vermelding van Ontwerpbestemmingsplan ‘’Uitbreiding winkelcentrum De Koperwiek’’. Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen maakt u een afspraak met mevrouw C. van Hemert, telefoonnummer 14010, e-mail c.van.hemert@capelleaandenijssel.nl.

Verdere procedure

De gemeenteraad neemt een besluit over de naar voren gebrachte zienswijzen en stelt vervolgens het bestemmingsplan vast.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw C. van Hemert, afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer 14010, e-mail c.van.hemert@capelleaandenijssel.nl

Naar boven