Ontwerpbestemmingsplan II Stratum binnen de Ring II (Kanaaldijk-Havenstraat), ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere waarden geluid

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat met ingang van donderdag 31 augustus 2017 tot en met woensdag 11 oktober 2017 op werkdagen tijdens openingsuren bij het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven voor iedereen ter inzage liggen de volgende ontwerpbesluiten waarop de coördinatieregeling van toepassing is:

 

  • 1.

    ontwerpbestemmingsplan II Stratum binnen de Ring II (Kanaaldijk-Havenstraat). Het bestemmingsplan vormt het juridisch planologisch kader om de realisatie van 18 stadswoningen, 38 appartementen en een parkeergarage mogelijk te maken.

  • 2.

    ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen van een parkeergarage, 18 stadswoningen en 38 appartementen aan de Havenstraat, Havensingel en Kanaaldijk-Zuid (zaaknummer V17/29898).

Tevens ligt gedurende genoemde termijn ter inzage het aan het ontwerpbestemmingsplan gerelateerd ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid.

Ligging plangebied

Het plangebied ligt in het centrumgebied van Eindhoven en maakt deel uit van het stadsdeel Stratum. Het plangebied wordt begrensd door de Kanaaldijk Zuid, Havenstraat en Havensingel.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maakt het mogelijk dat de verschillende besluiten die genomen moeten worden en plannen die vastgesteld moeten worden om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken tegelijk worden voorbereid en bekend gemaakt. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast de vereiste herziening van het bestemmingsplan ook de ingediende aanvraag om een omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen. Wij hebben besloten de coördinatieregeling toe te passen.

Inzage stukken

Het ontwerpbestemmingsplan kan worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.eindhoven.nl/bestemmingsplannen. Het plan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link:http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80282-0201 De bronbestanden zijn beschikbaar via de volgende link: www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80282-0201

De ontwerpvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden geluid zijn zowel op de gemeentelijke als de landelijke website niet integraal beschikbaar. Deze stukken liggen wel ter inzage bij het Inwonersplein in het Stadskantoor. De openingstijden van het Inwonersplein zijn maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur.

Zienswijzen

Gedurende de genoemde termijn van ter inzageligging van de stukken is het voor iedereen mogelijk om naar keuze digitaal, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het gecoördineerd voorbereide ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpvergunning kenbaar te maken. Op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid kunnen alleen belanghebbenden een zienswijze indienen.

Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend. De schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Wij verzoeken u per onderdeel duidelijk te vermelden of de zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning en/of het ontwerp besluit hogere grenswaarden geluid.

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen dan dient u vóór 30 september 2017 een afspraak te maken met de heer A. Renwarin, telefoonnummer (040) 238 64 19.

 

Eindhoven 30 augustus 2017

Naar boven