Ontwerpbestemmingsplan Winkelcentrum Presikhaaf - aansluiting Lange Wal

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

het ontwerpbestemmingsplan ‘Winkelcentrum Presikhaaf - aansluiting Lange Wal'

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.922-0201.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van dinsdag 29 augustus 2017 gedurende een termijn van 6 weken (dus tot en met maandag 2 oktober 2017) voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van donderdag dinsdag 29 augustus 2017 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het ontwerp-bestemmingsplan is te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0202.922-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend ontwerp-bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: https://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.922-/NL.IMRO.0202.922-0201/

Aanleiding en doel

Winkelcentrum Presikhaaf is in de afgelopen jaren in kwaliteit en omzet achteruit gegaan. Eigenaar Wereldhave wil 25 miljoen investeren in de broodnodige revitalisering. Hiertoe heeft zij een plan opgesteld met enerzijds een herschikking van de grote winkelketens en anderzijds een uitgebreide fysieke modernisering van het winkelcomplex.

Als onderdeel van de herschikking komen aan de zijde van het Gildemeestersplein twee supermarkten. Om deze supermarkten van een goede ontsluiting te voorzien, wordt ter plaatse van het reeds gesloopte winkelpaviljoen aan de Lange Wal een nieuwe aansluiting van het parkeerterrein Gildemeestersplein gerealiseerd. Hiermee wordt bereikt dat de beschikbare parkeervoorzieningen voor het winkelcentrum weer evenwichtiger worden gebruikt.

De nieuwe verkeersaansluiting kan niet op basis van het geldende bestemmingsplan 'Winkelcentrum Presikhaaf' worden gerealiseerd. Daarom is de vaststelling van een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied noodzakelijk.

Zienswijze

Gedurende de termijn van dinsdag 29 augustus 2017 tot en met maandag 2 oktober 2017 kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 9029, 6800 EL Arnhem).

Informatie

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met Bart Lagerberg (tel. nr.: 026-3773391) van de afdeling Ruimte.

Naar boven