Vaststelling Uitwerkingsplan “Willem Barentszweg” (De Bron)

Logo Geldrop-Mierlo

Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken ingevolge artikel 3.9a lid 1 en 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van donderdag 31 augustus 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt het gewijzigd vastgesteld uitwerkingsplan ‘Willem Barentzsweg” (ook bekend als de locatie De Bron).

Plan

Het uitwerkingsplan maakt mogelijk dat er een Heppie(t)Huis en maximaal negen seniorenwoningen worden gebouwd op de locatie van de voormalige basisschool De Bron.

Het Heppie(T)huis voorziet in de behoefte om jeugdigen - die niet meer thuis kunnen wonen- toch in hun eigen woonomgeving in de gemeente kunnen laten wonen. Hen wordt een opvoed- en opgroeisituatie als in een gezinsleven geboden.

De wijzingen betreffen enige ondergeschikte aanpassingen van de maatvoering. Ook is de verplichting om te voorzien in voldoende parkeergelegenheid per geboden ontwikkeling afgestemd.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan ligt ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, Hofstraat 4 in Geldrop. Op maandag tot en met donderdag kunt u het plan inzien van 09.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Het vastgestelde uitwerkingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website, en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Als het vastgesteld uitwerkingsplan ter inzage ligt, dan kunnen belanghebbenden- die in de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend- binnen 6 weken vanaf de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen. Het beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de Voorzitter van die Afdeling. Ook kan op grond van artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht beroep ingesteld worden door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend in de ontwerp-fase. Tenslotte kan door iedere belanghebbende beroep worden ingesteld tegen de onderdelen die ten opzichte van het ontwerp- uitwerkingsplan gewijzigd zijn vastgesteld.

Een beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van een beroep zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Meer informatie

Voor een toelichting op de stukken kunt u telefonisch een afspraak maken met Rosalie de Bont. Zij is te bereiken via telefoonnummer 14 040. Het gewijzigd vastgesteld uitwerkingsplan is ook in te zien op  onze website en op de landelijke websitewww.ruimtelijkeplannen.nl.

Geldrop- Mierlo, 29 augustus 2017

Burgemeester en wethouders

Naar boven