Wet milieubeheer

Logo Emmen

Aanmeldingsnotitie m.e.r. -beoordeling

Van Kleemzand International BV is op 12 juli 2017 een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling ontvangen voor het oprichten en in werking hebben van een (grond)depot aan de Bartholomeus Diasstraat 8 te Emmen.

Het oprichten en in werking hebben van een (grond)depot heeft betrekking op:

  • het innemen, het op- en overslaan, het samenvoegen, het opsplitsen, het bewerken en het afvoeren van partijen grond, grondproducten en bouwstoffen;

  • het vervaardigen van immobilisaat en het ontwikkelen van de techniek van het vervaardigen daarvan.

Op grond van het Besluit milieu-effectrapportage dient bij dergelijke activiteiten door het bevoegd gezag beoordeeld te worden of gezien de kenmerken van de activiteiten, de plaats waar de activiteiten worden verricht en de kenmerken van de gevolgen van de activiteiten een milieu-effectrapport gemaakt moet worden met het oog op de aan te vragen omgevingsvergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de voorgenomen door Kleemzand International BV te verrichten activiteiten.

Het college van burgemeester en wethouders van Emmen heeft na een beoordeling van de aangeleverde gegevens op 16 augustus 2017 besloten dat geen sprake is van een activiteit waarvoor vanwege de belangrijke nadelige gevolgen die zij voor het milieu kan hebben een milieu-effectrapport moet worden gemaakt.

Rechtsmiddelen

De aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling, het besluit en de relevante stukken liggen van vrijdag 1 september 2017 zes weken ter inzage. De stukken zijn op afspraak in te zien bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen (op verzoek ook buiten kantooruren).

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is tenzij belanghebbenden hierdoor, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in hun belang worden getroffen.

Bezwaar en beroep kunnen te zijner tijd ingediend worden in de procedure van de aanvraag van Kleemzand International BV om een omgevingsvergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor het oprichten en in werking hebben van een (grond)depot aan de Bartholomeus Diasstraat 8 te Emmen.

Naar boven