Ontwerpbestemmingsplan Centrum Ridderkerk  

Logo Ridderkerk

Voor het centrum van Ridderkerk is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding. Na het vooroverleg met instanties en partners in de wijk, is het ontwerpbestemmingsplan Centrum nu klaar voor terinzagelegging. Daarmee start de wettelijke procedure die in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening staat.

Ontwerpbestemmingsplan bekijken

U kunt het ontwerpbestemmingsplan Centrum bekijken vanaf vrijdag 27 januari 2017 tot en met donderdag 9 maart 2017. Dit kan:

  • via de website van de gemeente Ridderkerk op

  • via de landelijke website op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0597.BPCENTRUM2016-OW01;

  • in het gemeentehuis van Ridderkerk (Koningsplein 1).

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan

Tot en met 9 maart 2017 kunt u op het ontwerpbestemmingsplan te reageren.. Dit doet u door een brief te schrijven aan de gemeenteraad van Ridderkerk. Dit heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze ter attentie van de afdeling Advies Ruimte naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk.

U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met mevrouw A. van Kruijssen van de afdeling Advies Ruimte. Zij is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bereikbaar op telefoonnummer 0180-451222. Een brief heeft onze voorkeur.

Vaststelling gemeenteraad

Het college van burgemeester en wethouders voorziet alle zienswijzen van een conceptreactie. Daarna doet het college een voorstel aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen. Dat is de laatste stap in de procedure. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld komt hierover een bericht in de Staatscourant, De Blauwkai en op deze website.

Naar boven