Ontwerpbestemmingsplan ‘Graafsewijk-Aawijk 2017’

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Graafsewijk-Aawijk 2017’ (NL.IMRO.0796.0002320-1301) met ingang van 28 augustus 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het plangebied bestaat uit de volgende buurten: Graafsebuurt-noord (gedeeltelijk), Graafsebuurt-zuid, Hinthamerpark, Aawijk-noord, Hinthamerpoort-zuid (Barten-zuid) van de wijk Graafsepoort en De Bossche Pad (Eikendonk), Grevelingen en Aawijk-zuid van de wijk Zuidoost.

Daarnaast zit in het plangebied ook een gebied uit de buurt Hintham-zuid dat ook ligt in de wijk Graafsepoort: het zorgcentrum Hintham (inclusief sociaal-cultureel centrum De Biechten) met het IJzeren kind en omliggende woningen.

Ten slotte maakt ook het gebied Graafseweg 354-358 uit het noordelijke deel van de Graafsebuurt-noord onderdeel uit van het plangebied.

De begrenzing van het plangebied wordt globaal gevormd door:

  • in het noorden de Aartshertogenlaan / Graafseweg;

  • in het oosten de Jasmijnstraat, de Vincent van Goghlaan ter hoogte van het IJzeren Kind, de woningen aan de Jan Sluytersstraat, de Aa en de autosnelweg A2;

  • in het zuiden de Zuid-Willemsvaart;

  • in het westen: de Graafseweg en de Van Grobbendoncklaan.

Daarnaast is het gebied Graafseweg 354-358 (even nummers) inclusief Vliertsesteeg 4, 4A, 4B, 6, 6A en 6B opgenomen in het plangebied.

Het plan is een beheersbestemmingsplan. Dit betekent dat het in beginsel geen nieuwe (grootschalige) ontwikkelingen mogelijk maakt. Het plan legt de situatie vast zoals deze nu feitelijk bestaat. Bestaande functies (o.a. wonen, bedrijven, kantoren, sport en maatschappelijk) krijgen eenzelfde bestemming als het huidige gebruik.

Wilt u r eageren?

In de periode dat een ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch.Graag onder vermelding van zaaknummer 7233467.

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u terecht bij mevrouw Hester Dijkman, tel. (073) 615 98 22. Voor het maken van een afspraak met haar kunt u ook bellen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 04.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

Naar boven