Inspraak voorontwerpbestemmingsplan “Brede school Rembrandtkwartier”

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het plangebied “Brede school Rembrandtkwartier ” een voorontwerpbestemmingsplan is opgesteld. Het voorontwerpbeste mmingsplan ligt vanaf vrijdag 27 januari 2017 zes weken ter in zage, dus tot en met donderdag 9 maart 2017 . Tijdens deze periode kan een inspraakreactie worden ingediend.

Begrenzing plangebied

Het plangebied is gelegen in het Rembrandtkwartier en betreft het zuidwestelijk deel van de locatie waar zowel de drie benoemde scholen als een aantal andere (aanvullende) maatschappelijke voorzieningen, zoals een speeltuin en een sporthal, waren gehuisvest. Zoals aangegeven richt dit bestemmingsplan zich specifiek op het deel waar het nieuwe schoolgebouw is voorzien. De begrenzing van het plangebied wordt aan de noordwestzijde gevormd door de Willem van Rijswijckstraat en aan de zuidwestzijde door de Wijnandt van Elststraat. Aan de zuidoostzijde wordt de begrenzing gevormd door het parkeerterrein van de voormalige brandweer. Dit parkeerterrein maakt deel uit van het plangebied. De noordoostzijde loopt over de grens van het speelterrein dat voorheen behoorde tot de Godfried Bomansschool en ’t Prisma.

Aanleiding en aard nieuw bestemmingsplan

Al enige jaren is de gemeente Rijswijk voornemens om in de zogenaamde ‘scholendriehoek’ in het Rembrandtkwartier, bestaande uit de basisscholen ‘t Prisma, Godfried Bomansschool en J.H. Snijdersschool, een brede school te realiseren. Door een brand in 2015, waarbij de twee eerstgenoemde scholen verloren zijn gegaan, is dit project in een stroomversnelling geraakt. Het uitgangspunt hierbij is dat de drie scholen gezamenlijk in één gebouw worden gehuisvest. Omdat deze ontwikkeling niet past in de vigerende beheersverordening, is een nieuw planologisch kader nodig. Er is gekozen om een bestemmingsplan vast te stellen specifiek voor de realisatie van de school. Het bestemmingsplan legt de kaders vast waarbinnen realisatie van de Brede school Rembrandtkwartier plaats dient te vinden. Het betreft hier een globaal bestemmingsplan omdat er nog geen uitgewerkt plan ligt.

Ter inzage

Op grond van de gemeentelijke Inspraakverordening ligt het voorontwerpbestemmingsplan voor zes weken ter inzage. Iedereen kan het plan bekijken en desgewenst een inspraakreactie indienen. Het voorontwerpbestemmingsplan “Brede school Rembrandtkwartier” ligt vanaf vrijdag 27 januari 2017 tot en met donderdag 9 maart 2017 ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. De pdf-stukken zijn ook digitaal in te zien via http://www.rijswijk.nl/bestemmingsplannen. De digitale stukken kunt u bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op die website kunt u het beste zoeken op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.bpbrschoolrembkw-VO01.

Informatiebijeenkomst

Er heeft op 8 december 2016 reeds een informatiebijeenkomst plaatsgevonden. De eerstvolgende informatiebijeenkomst zal worden georganiseerd voorafgaand of tijdens terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan. Dan is ook het bouwplan verder uitgewerkt.

Rijswijk, 26 januari 2017

Burgemeester en wethouders voornoemd,

drs. M.J. Bezuijen, burgemeester

dhr . W. van der Giessen , wnd. secretaris

Naar boven