Bekendmaking vastgestelde bestemmingsplannen ‘Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, april 2017 (partiële herziening)’en ‘De Leijgraaf, De Mortel’

Logo Gemert-Bakel

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8. lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 13 juli 2017 de bestemmingsplannen ‘Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, april 2017 (partiële herziening)’ en ‘De Leijgraaf, De Mortel’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan ‘Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, april 2017 (partiële herziening)’

Dit bestemmingsplan regelt de volgende ontwikkelingen:

  • a.

    Akkerroosstraat en Bergroosstraat in Bakel – externe veiligheid (herstellocatie): in 2014/ 2015 heeft de provincie Noord-Brabant een onderzoek verricht naar de borging van het aspect externe veiligheid in de bestemmingsplannen. De provincie is van mening is dat de beperkingen die het ‘Besluit externe veiligheid buisleidingen’ opleveren voor de K1 buisleiding van de Rotterdam-Rijnpijpleiding niet goed zijn verwerkt in het geldende bestemmingsplan ‘Bakel, Milheeze en De Rips’. Daarom worden beide olieleidingen in het onderliggende bestemmingsplan nader gespecificeerd (d.m.v. de figuren ‘hartlijn leiding – olie 24’ én ‘hartlijn leiding – olie 36’) én zijn de planregels van de bijbehorende dubbelbestemming ‘Leiding - Olie’ én de gebiedsaanduiding ‘veiligheidszone – leiding’ aangescherpt. Hierdoor kunnen geen kwetsbare objecten worden gerealiseerd binnen de contour van het plaatsgebonden risico van10-6 per jaar;

  • b.

    Antoniusstraat ongenummerd in Milheeze (herstellocatie): recent is gebleken dat het perceel achter Antoniusstraat 1a in Milheeze niet is verwerkt in een digitaal bestemmingsplan. Dit perceel is opgenomen in het onderliggende bestemmingsplan zodat het vanaf heden ook digitaal beschikbaar is;

  • c.

    Soersel ongenummerd in Bakel (herstellocatie): op 10 november 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders het uitwerkingsplan “Soersel, Middengebied III en IV” vastgesteld. Dit analoge uitwerkingsplan is opgenomen in het onderliggende bestemmingsplan zodat het vanaf heden ook digitaal beschikbaar is.

Ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan zijn enkele wijzigingen doorgevoerd.

De voornaamste wijziging is dat de ontwikkellocatie Auerschootseweg 36 in Bakel, t.b.v. de realisatie van maximaal 17 woningen, niet is vastgesteld.

Bestemmingsplan “De Leijgraaf, De Mortel”

De gemeente is voornemens om op de locatie ‘De Leijgraaf’ in De Mortel woningbouw te realiseren. Deze locatie ligt aan de zuidwestrand van De Mortel, ten westen van de Renseweg en ten zuiden van de Koolhof. Voor deze locatie is een stedenbouwkundig plan opgesteld dat voorziet in de realisatie van ongeveer 45 woningen. Het bestemmingsplan gaat uit van de maximale planologische capaciteit van 50 woningen, in combinatie met de aanleg van groenzones, wandelpaden en waterberging.

Stukken inzien

De bestemmingsplannen met bijbehorende stukken liggen met ingang van 28 augustus 2017 gedurende zes weken ter inzage. Maak een afspraak als u de plannen in het gemeentehuis wilt inzien. U kunt de stukken digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen voornoemd besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zo ver de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp, kan iedere belanghebbende hiertegen binnen genoemde termijn schriftelijk beroep instellen bij genoemde Afdeling. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het indienen van een beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Gemert, 25 augustus 2017

Naar boven