Ontwerpbestemmingsplan ‘Zieuwent bebouwde kom herziening 4 Pastoor Zanderinkstraat (Welkoopterrein)’

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat bovengenoemd ontwerp- bestemmingsplan met ingang van 25 augustus 2017 voor iedereen ter inzage ligt (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening).

Ligging en begrenzing plangebied

Het bestemmingsplan maakt de herontwikkeling van het leegstaande Welkoopterrein in Zieuwent mogelijk. Het monumentale gebouw aan de Pastoor Zanderinkstraat blijft behouden. In dit pand worden startersappartementen mogelijk gemaakt. De overige bebouwing op het terrein wordt gesloopt. Op deze plek worden nieuwe grondgebonden woningen mogelijk gemaakt. Het terrein wordt daarnaast ingericht met groen- en parkeervoorzieningen.

Inzien van de plannen en de mogelijkheid van zienswijzen

Het plan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het plan is bekend als NL.IMRO.1586.BPZIE004-OW01. Het bestemmingsplanplan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 5 oktober 2017.

Gedurende de inzagetermijn van 25 augustus 2017 tot en met 5 oktober 2017 kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via de afdeling Omgeving) en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

Naar boven