Ontwerpstructuurvisie Functieverandering Oldebroek 2017 (Beleidsnotitie Functieverandering vrijkomende agrarische bebouwing gemeente Oldebroek 2017; functieverandering naar wonen)

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig de gemeentelijke inspraakverordening, bekend dat de Ontwerpstructuurvisie Functieverandering Oldebroek 2017 met de daarbij behorende stukken en het hierop betrekking hebbende ontwerpbesluit met ingang van woensdag 23 augustus 2017 ter inzage ligt. Op de voorbereiding van deze structuurvisie is afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

Doel van de ontwerpstructuurvisie

In 2016 is discussie ontstaan over de uitvoeringspraktijk van het VAB-beleid. Het geldende beleidskader is toegesneden op de kleinere agrarische erven, terwijl juist de verwachting is dat grotere bedrijven van recente datum vrij zullen komen en hun functie zullen verliezen. Dit is voor de gemeenteraad van Oldebroek aanleiding geweest om een nieuw beleidskader voor functieverandering naar wonen te wensen. Daarom is nieuw beleid geformuleerd en verwoord in de Beleidsnotitie Functieverandering vrijkomende agrarische bebouwing gemeente Oldebroek 2017; functieverandering naar wonen.

De ontwerpbeleidsnotitie maakt onderdeel uit van het gemeentelijk functieveranderingsbeleid vrijkomende agrarische bebouwing. Beleidsnotities in dit kader zijn gebundeld in de Structuurvisie Functieverandering Oldebroek. Onderwerpen betreffende functieverandering in het buitengebied worden in dit document verankerd. De ontwerpbeleidsnotitie Functieverandering vrijkomende agrarische bebouwing gemeente Oldebroek 2017; functieverandering naar wonen is aangemerkt als deel 2 van deze structuurvisie. De structuurvisie wordt partieel herzien door toevoeging van de ontwerpbeleidsnotitie.

Inzagetermijn

De ontwerpstructuurvisie Functieverandering Oldebroek 2017 (Beleidsnotitie Functieverandering vrijkomende agrarische bebouwing gemeente Oldebroek 2017; functieverandering naar wonen) en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van woensdag 23 augustus 2017 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

  • 1.

    Door een bezoek te brengen aan het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek,

  • 2.

    Op de gemeentelijke website, www.oldebroek.nl,

  • 3.

    Op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op identificatienummer of PlanID: NL.IMRO.0269.SV104-ON01.

Zienswijze ontwerpstructuurvisie

Iedereen kan van 22 augustus 2017 tot en met 3 oktober 2017 een zienswijze over de ontwerpbeleidsnotitie Functieverandering vrijkomende agrarische bebouwing gemeente Oldebroek 2017; functieverandering naar wonen kenbaar maken bij de gemeenteraad van Oldebroek, Raadhuisplein 1, 8096 CP te Oldebroek. Ook bestaat de mogelijkheid voor een ieder om gedurende de inzagetermijn een zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u een afspraak te maken met het Klant Contact Centrum telefoon 0525 638200.

Iedereen kan van 16 augustus 2017 tot en met 26 september 2017 schriftelijk en gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Oldebroek, Raadhuisplein 1, 8096 CP te Oldebroek. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met het KCC, telefoonnummer: 0525 638200.

 

Het college van de gemeente Oldebroek, 22 augustus 2017.

Naar boven