Ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding Kamperzeedijk Oost’ te Genemuiden; Ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van zes starterswoningen; Ontwerpbesluit tot vaststellen van hogere grenswaarden.

Logo Zwartewaterland

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een ontwerp van een bestemmingsplan is voorbereid voor de locatie Kamperzeedijk 87-89 en 93-97 te Genemuiden. Het bestemmingsplan voorziet in een herontwikkeling betreffende de realisatie van in totaal 14 grondgebonden woningen. Hiervan worden 6 woningen langs de Kamperzeedijk geschakeld gebouwd, 6 woningen worden in de vorm van twee-onder-één-kapwoningen gebouwd en 2 woningen worden vrijstaand gebouwd. Enkele bestaande woningen, welke in relatief slechte staat verkeren, worden hiertoe gesloopt.

Over de plannen heeft in het kader van de regionale woonafspraken West Overijssel afstemming met de buurgemeenten plaatsgevonden en is conform artikel 3.1.1. van het Besluit ruimtelijke ordening vooroverleg gevoerd met diverse wettelijke instanties.

 

Coördinatieregeling

Op 20 april 2017 heeft de gemeenteraad van Zwartewaterland besloten dat de coördinatieregeling uit paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing is op de diverse procedures voor deze ontwikkeling. Het ontwerpbestemmingsplan “Uitbreiding Kamperzeedijk Oost” en de daarbij behorende ruimtelijk relevante besluiten worden gezamenlijk ter inzage gelegd voor zienswijzen en nadat een besluit is genomen gezamenlijk ter inzage gelegd voor beroep.

 

Ter inzage

In het kader van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in relatie tot artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht liggen het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit tot vaststellen van hogere grenswaarden gedurende 6 weken ter inzage, met ingang van 24 augustus 2017.

Binnen de 6 weken waarin de stukken ter inzage liggen kan een ieder zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Zwartewaterland. Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar het volgende adres: Postbus 23, 8060 AA Hasselt. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen via 14038.

De genoemde stukken kunnen worden ingezien in de omschreven periode in het gemeentehuis te Hasselt tijdens openingstijden. Tevens zijn de stukken ook in te zien op de website van de gemeente: www.zwartewaterland.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl, het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.1896.BP0049-OW01. De ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

Naar boven