Beschikking Hogere Grenswaarden uitwerkingsplan “’t Haantje West 1”(Sion - ’ t Haantje)

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk maken bekend dat voor het toekomstig westelijk deel van het woongebied van ’t Haantje langs de Prinses Beatrixlaan, gelegen binnen de op 30 september 2014 door de gemeenteraad vastgestelde 1e herziening bestemmingsplan ‘Sion - ’t Haantje’ (gelegen in RijswijkBuiten), een beschikking Hogere Grenswaarden is vastgesteld. De beschikking heeft betrekking op nieuw te bouwen woningen in het gebied tussen de Prinses Beatrixlaan, het Wilhelminapark en de Laan van ‘t Haantje. Deze woningen ondervinden een geluidsbelasting die hoger is dan de voorkeurswaarde, zodat een hogere grenswaarde noodzakelijk is.

De ontwerp beschikking Hogere Grenswaarden uitwerkingsplan “’t Haantje West 1” heeft van vrijdag 29 januari 2016 tot en met donderdag 10 maart 2016 ter inzage gelegen. Tegen de ontwerp beschikking is één zienswijze ingediend. Naar aanleiding van deze zienswijze is het akoestisch onderzoek aangepast en is dit onderzoek uitgebreid met een paragraaf over de cumulatie van geluidsbelasting, maar overigens ongewijzigd gebleven. De resultaten zijn neergelegd in het rapport ‘Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan “Sion - ’t Haantje, eerste herziening” - Uitwerkingsplan “’t Haantje West 1”’ van 4 juli 2016. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat een aantal nieuwe woningen een geluidsbelasting ondervindt die hoger is dan de voorkeurswaarde door het verkeer op de Prinses Beatrixlaan en Laan van ’t Haantje en het industriegeluid van DSM. Hiervoor zijn hogere grenswaarden noodzakelijk.

De definitieve beschikking, met kenmerk 16.005581, is bij de bekendmaking van het vastgestelde uitwerkingsplan “’t Haantje West 1” niet vermeld en wordt nu alsnog bekend gemaakt en ter inzage gelegd. In de beschikking wordt onder ‘Overwegingen’ per abuis verwezen naar het akoestisch onderzoek van 2 december 2015, dit betreft een verschrijving. In de beschikking wordt onder ‘Bijlagen’ het juiste akoestisch onderzoek genoemd. De beschikking Hogere Grenswaarden uitwerkingsplan “t Haantje West 1” ligt met ingang van vrijdag 27 januari 2017 tot en met donderdag 9 maart 2017 ter inzage bij de balie publieksvoorlichting in de hal van het stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie publieksvoorlichting is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur.

Degene die tijdig zijn zienswijze over de ontwerp beschikking bij de gemeente kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen gedurende de inzagetermijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Dit recht komt eveneens toe aan belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling in de plannen zijn aangebracht.

De vastgestelde beschikking treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet, dat is wel het geval wanneer u tevens een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het betreffende besluit wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Op het thans bekend gemaakte vaststellingsbesluit is Afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Op grond daarvan dienen de beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. Beroepsgronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Rijswijk, 26 januari 2017

Burgemeester en wethouders,

Waarnemend secretaris,

W. van der Giessen

burgemeester,

drs. M.J. Bezuijen

Naar boven